Es presenta a Formentera el Pla B@les per reduir els comportaments sedentaris

El divendres passat es va presentar a la seu del Consell Insular de Formentera el Pla B@les. Aquet Pla està liderat per la Direcció General d’Esports en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat i el COLEF Illes Balears.

L’objectiu d’aquest pla és reduir els nivells de comportaments sedentaris i augmentar els nivells d’activitat física de la població adulta de les Illes Balears a través de la promoció d’un estil de vida actiu i la implantació d’un programa de prescripció d’exercici físic en el qual es coordinin els professionals sanitaris, educadors fisicoesportius a més de les institucions públiques de les Illes Balears.

A la presentació varen asistir Onofre Saez, coordinador d’infermeria del Centre de Salud Formentera acompanyat de metges i infermers d’Atenció Primaria i de l’Hospital de Formentera, a més d’una representació de l’equip directiu de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera (asef), amb el director gerent, Enrique Garcerán, Ana Maria Ribas, directora d’infermeria d’asef, Javier Marí Estellés director de gestió i serveis generals d’asef a més de Xavi Enguix tècnic d’esports del Consell i la gerent del COLEF Elena Pérez.

En aquet cas, es presenta la setena unitat activa d’exercici físic a les Illes Balears. El Pla de Promoció de l’Activitat Física i Prescripció l’Exercici Físic en el qual el Consell de Formentera participa en la unitat d’exercici físic per a desenvolupar el programa durant sis mesos.

El Pla s’adreça a totes les persones adultes inactives físicament amb obesitat i sedentàries de les Illes Balears. Al desembre es duran a terme les valoracions inicials dels pacients i al gener començaran els grups d’activitat.

Compartir