El duo L’Arannà i Marco Mezquida seran els protagonistes del concert del Dia de Balears

El duo L’Arannà i el pianista Marco Mezquida seran els protagonistes del concert del Dia de les Illes Balears, que tendrà lloc el divendres, 1 de març, a les 19 hores a la Sala de Cultura (Cinema).

El primer a actuar serà el duo L’Arannà, que interpretarà part del seu espectacle ‘La Salamandra’, al qual acompanyaran amb algun que un altre cant redoblat adaptat, ja que una de les integrants del duo és eivissenca. En aquest sentit, també hi haurà alguna sorpresa durant l’actuació.

Quant al gruix del concert, ‘La salamandra’, és un espectacle musical de creació pròpia inspirat en la figura de Mercè Rodoreda, que converteix per primera vegada en cançons alguns dels millors contes de l’autora. Fragments i imatges continguts en ‘Viatges i flors’, ‘Jardí vora la mar’ o ‘La meva Cristina i altres contes’ es representen en un format a duo de teclats, veus i sintetitzadors en forma de cançó.

‘La Salamandra’ engloba sonoritats i estils molt diferents: des de l’amabilitat del pop fins a harmonies i referències clàssiques, tensions pròpies d’estàndards de jazz o la duresa de la música electrònica més crua. S’inspira i s’agafen referències dels compositors clàssics (com a J. S. Bach), els ambients sonors de Bjork, la tradició en la cançó d’autor catalana de Maria del Mar Bonet o Maria Arnal i la mescla de la música electrònica amb el cant tradicional de Joana Gomila i Laia Vallès.

El duo L’Arannà ho formen Anna Sala (Sant Feliu de Guíxols) i Lara Magrinyà (Eivissa). Varen començar la seua trajectòria com a autores fa tres anys, una vegada acabada la carrera de pianistes clàssiques a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

La vetllada continuarà amb l’actuació de Marco Mezquida, un dels artistes més brillants i prometedors de l’escena musical europea i un artista destinat a conquistar qualsevol escenari imaginable en el món.

Nascut a Menorca en 1987, ha gravat més de vint discos liderant els seus propis projectes, i cinquanta discos més sent membre d’algunes de les millors formacions de l’escena nacional.

Ha estat guardonat amb els BMW Welt Jazz Awards (jurat i públic), Premi Alicia, Premi Ciutat de Barcelona, 6 premis Enderrock a millor disc de l’any i ha estat triat Músic de l’Any per l’Associació de Músics de Catalunya en quatre oportunitats.

Aquests concerts seran gratuïts, però l’aforament és limitat.

Compartir