El Ple del Consell Insular de Formentera aprova els festius locals per a l’any 2025

El Consell Insular de Formentera ha donat compte en el ple de la institució de l’acord de la Junta de Govern del passat mes de maig referent a l’aprovació del projecte d’instal·lació de la pèrgola solar fotovoltaica de 60 kw per a autoconsum amb excedents a l’aparcament públic del poliesportiu Antoni Blanc.

Així mateix, s’ha donat compte d’un altre acord també del mes de maig referent a la proposta d’aprovació del projecte d’instal·lació solar fotovoltaica de 25 kw sobre coberta per a l’autoconsum amb excedents i tres estacions de càrrega de vehicles elèctrics situada a l’aparcament públic del CEIP Sant Ferran de ses Roques.

De la mateixa Junta de Govern s’ha donat compte de la proposta d’aprovació del projecte tècnic per a la creació de l’espai d’artesania ‘Escola Vella des Cap’ situat a la carretera des Cap de Barbaria.

També s’ha donat compte en el ple del decret de data 8 de juliol referent a la formulació d’al·legacions del Consell Insular de Formentera a la Proposició de Llei de l’afluència de vehicles a l’illa d’Eivissa per a la sostenibilitat turística.

I és que ni en l’exposició de motius ni en el contingut de la Proposició de llei s’ha trobat una redacció inequívoca que eviti dificultats d’interpretació, de resolució de possibles inconvenients i malentesos a causa de denúncies o eventuals sancions a causa de la circulació per l’illa d’Eivissa de vehicles de motor de no residents que tenguin per destí final l’illa de Formentera i hagin de circular per Eivissa per a anar des des Botafoc o del port de Sant Antoni a l’Estació Marítima de Formentera.

Tampoc es fa referència als vehicles que, provinents de Formentera, han de circular per Eivissa o arribar a Sant Antoni per a poder enllaçar amb els vaixells amb destinació a la Península.

D’altra banda, el Ple del Consell Insular de Formentera ha donat llum verda als festius locals per a l’any 2025. Seran el 30 de maig, dia de Sant Ferran, i 25 de juliol, festivitat de Sant Jaume.

Finalment s’ha aprovat per majoria una proposició presentada per la via d’urgència pel grup Sa Unió per instar el president de la institució a plantejar una qüestió de confiança davant el Ple.

Compartir