El Consell Insular de Formentera instal·larà en els pròxims dies les escales i els llums de seguretat del pantalà de s’Estany des Peix

El Consell Insular de Formentera procedirà en els pròxims dies a la instal·lació d’escales i il·luminació en el pantalà de s’Estany des Peix. Segons han explicat des de l’àrea de Litoral, aquestes són algunes mancances que es varen detectar en la inspecció que va realitzar fa uns mesos una empresa independent, que determinava que faltaven elements de seguretat com ara escales d’accés en cas de caiguda a la mar, llums, salvavides, extintors i farmacioles, entre altres.

Així mateix, ja s’ha obert el procés d’adquisició d’una embarcació per facilitar la inspecció dels fondejos dins de l’estany. En aquest sentit el director insular de Litoral, Asier Fernández, ha avançat que s’està en converses amb la Guàrdia Civil i Capitania Marítima per poder reutilitzar alguna de les embarcacions que queden abandonades a les costes de Formentera per al seu ús a s’Estany des Peix.

Fernández ha informat al seu torn que el pròxim 31 de juliol es reunirà amb el conseller balear d’Agricultura, Pesca i Medi natural, Joan Simonet, i amb Anna Torres Riera, directora general de Medi natural i Gestió Forestal, per parlar de la situació actual de s’Estany des Peix i de la necessitat de reparar 30 fondejos que en l’actualitat estan trencats. En aquest sentit, Asier Fernández sol·licitarà poder realitzar aquestes reparacions amb dos ancoratges extra de seguretat, orientats al major braç d’aigua.

Compartir