El Consell Insular de Formentera posa en marxa el tiquet electrònic a la zona blava per a particulars i empreses

Els particulars i les empreses de Formentera que estiguin registrats a la zona blava podran, a partir d’avui mateix, utilitzar el nou tiquet electrònic. Això suposarà, segons han destacat des de l’àrea de Mobilitat, que aquest justificant es rebrà directament a través del correu electrònic, sense necessitat de fer ús del paper del parquímetre.

Després d’haver finalitzat les proves pertinents per part de l’àrea de Mobilitat, amb la implementació d’aquest tiquet electrònic s’aconsegueix el doble objectiu d’estalviar paper i de minimitzar l’impacte dels ciutadans al medi ambient.

La implementació d’aquest servei s’anirà fent per fases. En aquests moments, la primera fase només inclou les diferents zones blaves de l’illa i, posteriorment en futures fases, es preveu que s’incloguin la zona verda i l’aparcament dissuasiu de la Savina. Segons paraules del director insular de Mobilitat, Giuseppe Vulpis, «com que aquest servei no s’havia previst inicialment, s’ha hagut de dissenyar a posta per al Consell Insular de Formentera i, per aquest motiu, es comença aquesta nova funcionalitat dels parquímetres en diferents fases que s’aniran ampliant a les zones de l’estacionament regulat de l’illa».

El ciutadà o empresa que vulgui rebre els tiquets d’estacionament a través del correu electrònic ja ha de tenir les matrícules dels seus vehicles registrades a la zona blava i accedir a l’Oficina Virtual d’Atenció al Ciutadà (OVAC), al tràmit situat a Mobilitat anomenat «Autorització d’avisos de la zona blava per correu electrònic ». En identificar-se amb un certificat digital pot introduir al formulari les matrícules i fins a quatre correus electrònics. Després d’una setmana, tendrà la possibilitat de digitalitzar el tiquet. A més, aquest tràmit es pot realitzar a les Oficines d’Atenció al Ciutadà de Sant Francesc i Sant Ferran i al punt desplaçat del Pilar de la Mola.

Amb l’entrada d’aquesta nova funció, l’usuari de la zona blava tendrà la possibilitat d’emmagatzemar els tiquets de manera còmoda i pràctica, en el cas d’haver de realitzar una al·legació per una denúncia.

El desenvolupament d’aquesta nova funcionalitat s’afegeix a la pàgina web de la zona blava (www.zonablava.com), on hi ha la informació del servei d’estacionament regulat de Formentera en línia i en diferents idiomes. La campanya del tiquet electrònic està acompanyada d’un vídeo amb difusió en català i castellà a les xarxes socials del Consell de Formentera i a YouTube, en què s’informa d’aquesta nova funcionalitat.

Compartir