La 15K Formentera Night Run reafirma la seua aposta per la sostenibilitat segellant el seu compromís amb Save Posidonia Project

L’organització ha lliurat una donació a aquest projecte destinat a protegir una planta marina imprescindible per a Formentera, la posidònia oceànica

La 15K Formentera Night Run no sols naixerà amb el desig de fomentar l’esport i els hàbits de vida saludables a l’illa. També vol servir de vehicle per salvaguardar l’entorn natural de Formentera de llarg a llarg de l’illa i sota l’aigua de la mar Mediterrània.

Així, la prova que se celebrarà el pròxim 5 d’octubre anuncia una nova aliança, en aquesta ocasió amb Save Posidonia Project, una iniciativa del Consell Insular de Formentera a fi de promocionar el turisme sostenible i llançar un pla d’acció per a la conservació de la posidònia oceànica, planta marítima de vital importància per al futur de l’illa.

L’organització ha formalitzat una donació i, a més, ofereix als participants l’opció de fer donatius individuals durant el procés d’inscripció.

Nascut l’any 2017, Save Posidonia Project ha aconseguit apadrinar més de cent trenta mil metres quadrats de posidònia en l’entorn marítim de Formentera, una acció que també ha aconseguit traslladar a l’àmbit internacional la necessitat de protegir els recursos naturals, encara que aquests es trobin sota les profunditats de la mar.

D’aquesta manera, la 15K Formentera Night Run reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, i serveix com a altaveu i eina per al micromecenatge d’aquesta associació.

La posidònia és Patrimoni de la Humanitat Submarí

I és que la posidònia oceànica és la principal responsable del color turquesa de les aigües d’Eivissa i Formentera. Es tracta d’una planta marina, i no una alga, endèmica de la Mediterrània, és a dir, només creix aquí, i per això té una importància fonamental a l’ecosistema marí-platja-duna.

Així, les prades de posidònia s’encarreguen de fixar el CO₂ alhora que produeixen oxigen i protegeixen el litoral arenós contra l’erosió. El 1999 la prada del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la gran importància que aquestes formacions tenen per al medi ambient i la biodiversitat de la zona. I és que la posidònia, a més de protegir les costes, també combat el canvi climàtic i la formació de sediments. En l’actualitat aquesta planta submarina es troba greument amenaçada per activitats com el fondeig, la pol·lució i els abocaments o la pesca. Ajudar a frenar-ne la desaparició i potenciar-ne la conservació és responsabilitat de tots. Si voleu podeu ajudar en aquesta protecció des de tan sols 1€/m² de fons marí a través de la web saveposidoniaproject.org.
 
Més informació sobre la prova: www.15kformenteranightrun.com

Compartir