El Consell Insular de Formentera i el Govern acorden modificar el PRUG del Parc Natural de ses Salines perquè el fondeig a s’Estany des Peix passi a ser regulat

La Conselleria balear d’Agricultura, Pesca i Medi natural ha informat al Consell Insular de Formentera de que realitzarà una modificació puntual del Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) del Parc Natural de ses Salines. D’aquesta manera, el document indicarà que el fondeig a s’Estany des Peix passarà de “lliure condicionat” a “regulat”.

Aquesta és una de les principals qüestions abordades en la reunió mantinguda entre el director insular de Litoral, Asier Fernández, el conseller balear d’Agricultura, Pesca i Medi natural, Joan Simonet, i la directora general de Medi natural i Gestió Forestal, Ana Torres.

Està previst que aquesta modificació del PRUG es comenci a tramitar en un mes.

Així mateix, la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi natural s’ha compromès a designar en el menor espai de temps possible els seus tres representants en la Comissió de Seguiment de s’Estany des Peix amb la finalitat que pugui reunir-se com més aviat millor en tractar-se de l’òrgan decisori de tot el relacionat amb aquest espai. Es tracta d’una demanda que feia des de fa temps el president i conseller insular de Litoral, Lorenzo Córdoba, per a poder avançar en tot el relacionat amb l’Estany des Peix.

Finalment, durant la reunió s’ha acordat que el Consell Insular de Formentera remetrà al Parc Natural de ses Salines un informe motivat per poder reforçar l’ancoratge actual amb dues insercions extres per si la principal i la secundària fallassin, amb la finalitat d’evitar que amb els temporals es trenquin aquests ancoratges i les embarcacions quedin a la deriva. Aquesta sol·licitud és fruit dels treballs realitzats prèviament pel mateix Córdoba, que va encarregar a una empresa especialitzada que dictaminés totes les deficiències que trobés en el sistema de fondejos i amarraments de l’Estany.

Compartir