El Consell Insular de Formentera presenta el primer autobús 100% elèctric i de zero emissions de la flota de transport públic

El president del Consell Insular de Formentera, Llorenç Córdoba, ha presentat aquest migdia el primer autobús 100 % elèctric de la flota de transport públic de Formentera. Córdoba ha assenyalat que la jornada d’avui «és una fita per al transport públic de l’illa», perquè a més de comptar amb un vehicle 100% elèctric, «també és 100% sostenible», ja que, per recarregar-lo, l’empresa utilitza energia proporcionada per les plaques solars instal·lades a les seues cotxeres.

Aquest nou vehicle se suma a l’híbrid amb el qual ja comptava el transport públic, «i això ens ha de portar a l’objectiu, a llarg termini, que tots els vehicles siguin sostenibles, que seria l’ideal. De moment cal anar a poc a poc i agrair a l’empresa que realitza el servei que, malgrat la situació en la qual es troba», amb un contracte caducat des de fa anys, «continuï fent aquest esforç per millorar la flota i donar un millor servei als usuaris».

El president insular ha incidit al seu torn que en la futura contracta del servei de transport públic per carretera es demanarà que els vehicles siguin els més sostenibles possibles.

L’administrador de l’empresa que realitza el servei, Joan Costa, d’Autocars Paya, ha explicat que aquest nou vehicle, que ha tengut un cost de més de 400.000 euros, té una autonomia de setze hores, «la qual cosa el fa ideal per a Formentera».

L’autobús començarà a donar servei la setmana vinent en la línia L1, que fa una ruta circular des del port de la Savina, passant per es Pujols, Sant Ferran i Sant Francesc. Farà deu voltes al matí i altres deu a la tarda.

El nou vehicle té una capacitat per a setanta persones, assegudes i dretes, i per a dos cadires de rodes.

Compartir