El Consell Insular de Formentera introduirà enguany les mitges vedes per pal·liar els efectes de l’increment de tudons

El Consell Insular de Formentera introduirà enguany la ‘mitja veda’ de caça per pal·liar, en la mesura que sigui possible, els efectes de la superpoblació de tudons a l’illa. Aquesta ‘mitja veda’ es podrà practicar tant en vedats de caça com en terrenys lliures per ajudar a combatre l’excés de tudons i prevenir els greus danys que aquesta espècie causa en l’agricultura de l’illa. Aquesta mesura se suma a les autoritzacions excepcionals de caça per al control d’espècies i protecció dels cultius que hi ha als vedats des del passat 15 de juny i fins al 24 d’agost.

Cal recordar que el tudó s’ha convertit en una gran amenaça per als cultius de l’illa, que s’afegeix a la situació de sequera que vivim en l’actualitat.

Als vedats, el període de ‘mitja veda’ comença el 25 d’agost i arriba fins a l’obertura de la caça menor en general. Els dies hàbils per a la caça són els dijous i els diumenges, i en aquest període es poden caçar tudons en la modalitat d’escopeta i cans. El nombre màxim de peces per caçador i dia és de 15.

Als terrenys lliures, el dia hàbil serà els diumenges, en lloc fix i prèvia autorització del servei de caça del Consell Insular de Formentera i del propietari del terreny, mitjançant registre d’entrada del caçador. Es podran caçar tudons en la modalitat d’escopeta o cans, en lloc fix i sempre amb el ca sota control. El nombre de peces per caçador i dia és de 15.

La caça de la llebre i el conill a Formentera va començar el 24 de juliol i finalitzarà el 2 de febrer de 2025. Durant el període comprès entre el 14 de juliol i l’obertura de la caça menor en general només es pot caçar amb cans, sense escopeta. Des de l’1 de setembre només es podrà caçar els dijous i els diumenges.

Quant a la caça menor en general, el període comença el 20 d’octubre i finalitza el 5 de gener de 2025. La caça d’ocells migradors finalitza el 2 de febrer. Fins al 2 de març, es podran autoritzar als vedats recomptes de becada sense mort, amb ca de mostra i amb un màxim de dos cans per caçador. No es podrà portar arma de foc ni detonadora.

Compartir