El Consell Insular de Formentera adjudica dos projectes finançats amb fons europeus Next Generation

El Consell Insular de Formentera ha formalitzat la licitació del contracte d’obra Next Generation d’instal·lació fotovoltaica d’autoconsum del Centre de Dia.

L’objecte d’aquesta actuació és la instal·lació d’un sistema de generació elèctrica mitjançant panells fotovoltaics situats sobre la coberta de l’edifici del Centre de Dia, de 100 kW de potència nominal constituïda per cent vuitanta-tres mòduls fotovoltaics de 540 Wp, com a ampliació d’una instal·lació fotovoltaica prèvia de 25 kW de potència nominal, constituïda per cinquanta-quatre mòduls fotovoltaics de 540 Wp repartits uniformement per la coberta.

La producció energètica anual fins ara era de 44.941,12 kW l’any i s’estima que amb la nova instal·lació la producció energètica anual serà de 183.626,51 kW l’any.

Aquesta licitació és finançada pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través del mecanisme de Recuperació, Transformació i Resiliència, i per la Unió Europea. El contracte s’ha adjudicat al licitador Ingenalium SL, que s’ha compromès a executar el contracte per un preu total de 111.912,68 euros (IVA inclòs) i amb un terme d’execució de dos mesos.

D’altra banda, el Consell Insular de Formentera també ha formalitzat la licitació del contracte d’obra Next Generation de coberta i instal·lació fotovoltaica de la graderia existent al camp de futbol de Formentera.

Aquesta licitació també és finançada pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través del mecanisme de Recuperació, Transformació i Resiliència, i per la Unió Europea. El contracte s’ha adjudicat al licitador Vilor Infraestructures SL per un import total d’1.066.717,85 (IVA inclòs) euros i un termini d’execució de cinc mesos.

En total, està prevista la instal·lació de cent seixanta-vuit panells fotovoltaics, que cobriran una superfície de 434 metres quadrats. El sistema generarà energia en corrent continu i, mitjançant un inversor, aquesta energia es transformarà en corrent altern en la mateixa freqüència i voltatge que la xarxa de distribució, de manera que serà possible la seua injecció a través d’un circuit connexionat en un quadre general de baixa tensió. L’objectiu és autoproveir consums del mateix edifici i, arribat el cas, poder abocar a la xarxa l’excedent que eventualment pogués produir-se.

Compartir