El Ple del Consell Insular de Formentera aprova dos proposicions per modificar el Reglament del Consell i per instar el Parlament a modificar la Llei de consells

El Ple del Consell Insular de Formentera ha aprovat una proposició plantejada pel Grup Socialista per la qual s’insta al Parlament de les Illes Balears a estudiar i, posteriorment, modificar la Llei de consells insulars quant al ‘Règim especial per a l’illa de Formentera’. Tot això, segons el text, sense perjudici del que pugui establir el Reglament Orgànic del Consell amb la finalitat d’establir, amb rang de llei, un règim jurídic que determini l’obligació del president de la institució de nomenar els òrgans propis i necessaris del Consell de Formentera en un temps determinat.

Així mateix, sol·licita establir les conseqüències jurídiques de la falta de nomenaments, que en tot cas hauran de passar per la convocatòria d’una qüestió de confiança.

La proposta ha tirat endavant amb els vots favorables del Grup Sa Unió i el Grup Socialista, l’abstenció de Gent per Formentera i el vot negatiu del president. Així mateix, el Ple ha aprovat una altra proposició, en aquest cas plantejada pel Grup Sa Unió, per modificar el Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera. Aquesta modificació consistiria en el fet que, en cas d’absència de Junta de Govern, el president es veuria obligat ha intentar conformar una de nova en un termini màxim d’un mes.

En aquest termini, a més, el president hauria de convocar una sessió extraordinària del ple on es voti una qüestió de confiança. Si és positiva donarà lloc a una Junta de Govern. Si perd la confiança, automàticament cessarà com a president.

La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables del Grup Sa Unió i el Grup Socialista, l’abstenció de Gent per Formentera i el vot negatiu del president.

Compartir