El Consell Insular de Formentera celebra el Dia del Turista amb visites, excursions i entrada gratuïta als espais culturals de l’illa

El Consell Insular de Formentera celebrarà demà el Dia Internacional del Turista amb una sèrie de visites i activitats que els turistes que passen les seves vacances a la nostra illa poden gaudir de manera gratuïta.

Segons han assenyalat des de la Conselleria de Turisme, l’objectiu és tenir un detall amb els turistes que visiten l’illa, alhora que es donen a conèixer diferents tipus d’activitats.

Entre altres coses, es realitzaran una sèrie de rutes guiades per Formentera amb guia oficial per a donar a conèixer els principals llocs d’interès, el seu patrimoni cultural i els seus espais naturals. Es podran triar dues rutes:

Ruta 2: Far de Barbaria – Torre des Garroveret – es Pujols – Sepulcre megalític de Ca na Costa – Parc Natural de ses Salines – Sant Francesc

Ruta 3: Sant Francesc – Parc Natural de ses Salines – Sepulcre megalític de Ca na Costa – Torre de defensa de Punta Prima – es Caló – es Mirador

Durada de la visita: 09.30 a 13.30 h

El començament i finalització de les rutes serà des de l’aparcament de sa Senieta, Sant Francesc, i es demana arribar 15 minuts abans del començament de les activitats perquè aquestes puguin començar a l’hora establerta.

Places disponibles: 45 places per ruta.

També es realitzarà una visita al Centre d’Interpretació Can Marroig. La visita guiada consisteix en una visita pel Centre d’Interpretació i Finca Pública de Can Marroig per conèixer els diferents ecosistemes del Parc, la seva biodiversitat i realitzar un recorregut per un dels espais més desconeguts de Formentera.

Durada de la visita guiada: 2 h (de 10 a 12 h)

Places disponibles: 30

Així mateix, durant la jornada de demà les visites a tots els espais culturals de l’illa seran gratuït.

El dissabte, 28 de setembre, es durà a terme una activitat nàutica consistent en un passeig amb vaixell a vela per l’estany des Peix, escenari idoni per a la pràctica d’esports nàutics, per a aprendre conceptes bàsics de navegació i gaudir de la natura de aquest entorn tan singular.

Horari:

1a sortida 09.30 – 11.30 h i 2a sortida 12.00 – 14.00 h

Lloc: Centre d’Esports Nàutics de Formentera (CENF), carrer de s’Almadrava núm. 10, La Savina

Places disponibles: 20 places per sortida.

El diumenge, 29 de setembre, està prevista una excursió en caiac a l’illa de s’Espalmador. La sortida serà des de l’Escola de vela situada a la platja de ses Illetes. Durant l’excursió s’oferirà una xerrada de conscienciació ambiental amb l’objectiu de transmetre la singularitat i la fragilitat del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera.

Durada: 11 a13 h Lloc: White Sand Surf School, platja de ses Illetes (zona restaurant Es Ministre).

Places disponibles: 18 persones

El dilluns, 30 de setembre, es realitzarà una altra excursió en caiac, en aquest cas per les coves de Cala Saona. L’activitat consisteix en una excursió en caiac amb la sortida des de l’escola situada a la platja. Es realitzarà un recorregut vorejant la costa per descobrir els racons d’aquesta cala, algunes de les seves coves i gaudir de les seves meravelloses aigües cristal·lines.

Horari:

1a sortida 10 – 12 h i 2a sortida 16 – 18 h

Ubicació: Enjoy Saona, platja de cala Saona

Places disponibles: 18 persones per sortida També dilluns es realitzaran una sèrie de batiars de busseig en els quals els turistes interessats podran descobrir els tresors submergits de Formentera, un els millors llocs d’Europa per realitzar submarinisme. No es necessita experiència prèvia, encara que l’edat mínima és de 10 anys.

1a sortida: 9.30 – 11.30 h – Places disponibles: 5 persones

2a sortida: 11.30 – 13.45 h – Places disponibles: 6 persones

3a sortida: 16.00 – 18.30 h – Places disponibles: 9 persones

Ubicació: Formentera Divers, carrer de s’Almadrava núm. 7, Port de la Savina Aquestes activitats són només per a turistes.

Compartir