El Ple del Consell Insular aprova els comptes de la institució de l’any 2023 i reclamar al Govern que compleixi les seves competències i retiri les pasteres del litoral

El Ple del Consell Insular de Formentera ha aprovat els comptes generals de la institució de l’any 2023 amb els vots a favor dels grups socialista, Sa Unió i el president i l’abstenció de Gent per Formentera.

Ha aprovat al seu torn, en aquest cas per unanimitat, concedir a un agent de la Policia Local la segona activitat sense destí per raó d’edat.

També per unanimitat s’ha aprovat una proposta presentada pel grup socialista per a instar el Govern balear a realitzar la redacció dels protocols marc amb els procediments i requisits mínims que serveixin de referència per a la implementació de programes de gestió de poblacions felines en els municipis. Així mateix, s’insta el Govern al manteniment i elaboració, si fos el cas, dels censos d’espècies animals que estableix legalment la Llei 1/1992 de 8 d’abril de protecció dels animals en l’entorn humà de les illes Balears. Finalment, la proposta insta el Consell Insular de Formentera a destinar una partida econòmica en els pressupostos de l’any 2025 per a treure línies d’ajuda per a les entitats col·laboradores i corporacions locals, tal com estableix la legislació.

El Ple del Consell Insular ha aprovat al seu torn per unanimitat una altra proposta presentada pel grup socialista per adscriure els menors empadronats en cada habitatge al portal del ciutadà dels seus tutors legals per poder treure els certificats de viatges dels menors, i altres tasques, en el portal digital del Consell Insular de Formentera. Així mateix, s’insta el Consell a realitzar una campanya informativa de les noves actualitzacions del portal cada vegada que s’actualitzi, així com realitzar cursos gratuïts a la ciutadania del funcionament del portal digital amb la finalitat de reduir la bretxa digital.

Una altra proposta del grup socialista que s’ha aprovat per unanimitat fa referència als horaris d’obertura de la piscina municipal del poliesportiu Antoni Blanc. En aquest sentit, s’insta el Consell que obri la piscina els dissabtes al matí sempre que sigui possible, que creï processos de selecció de monitors i incentivi la formació de nous per poder oferir un millor servei, a planificar l’oferta de convocatòries de treball per a cobrir les places necessàries i al fet que es revisi el sistema de matrícules i noves altes utilitzant tant la via presencial com la via telemàtica.

El Ple ha donat llum verda per unanimitat a una proposta del grup Gent per Formentera en la qual s’insta el Consell a continuar treballant de manera coordinada en la protecció de s’Estany des Peix, a mantenir la gestió pública i directa d’aquest espai i a realitzar de manera consensuada les millores necessàries en relació amb les instal·lacions i el reglament.

En aquest sentit, el president ha aclarit que en cap moment s’ha parlat de privatitzar s’Estany, També s’ha aprovat una altra proposta del grup Gent per Formentera perquè el Consell insti l’Estat, a través de la Delegació del Govern, la Direcció General de Costes i Litoral i la Capitania Marítima a la retirada de les pasteres arribades al litoral de Formentera i les que puguin arribar en un futur.

Així mateix, s’insta el Govern balear, mitjançant la Direcció General de Costes i Litoral, la retirada de les embarcacions Helisara i Scipio, encallades al parc natural després de l’última dana.

Una altra proposta d’acord que s’ha aprovat en el ple, en aquest cas per via d’urgència, és el cessament dels membres designats en representació del Consell en el Consell Balear de Transports Terrestres i el nomenament dels nous representants. La proposta s’ha aprovat amb el vot a favor del president i l’abstenció de la resta de grups.

També per via d’urgència s’ha aprovat una altra proposta per a atorgar la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Verd a l’agent Carlos Malberti Moragón i la medalla a la Permanència de Segona Categoria a l’agent Pilar Daviu Cañellas.

Finalment, el Ple ha aprovat, amb l’únic vot a favor del president, les bases per a la concessió d’ajudes a l’adquisició de bicicletes.

Compartir