La 15K Formentera Night Run s’estrena aquest dissabte al paradís amb els dorsals esgotats

La prova, que reunirà mil cinc-cents corredors, ofereix dos recorreguts de 15 i 5 quilòmetres amb epicentre as Pujols, on se celebraran altres activitats paral·leles

01.10.2024 I Després de mesos de preparació, arriba el moment d’obrir el teló: la 15K Formentera Night Run s’estrena aquest dissabte 5 d’octubre. I ho farà amb el contingent de places esgotat. Més de mil cinc-cents corredors aniran a l’esdeveniment a la recerca d’una experiència integral que transcendeix l’activitat física, i on la gastronomia i la música també tenen un paper rellevant. Per descomptat, entre els objectius dels assistents hi ha el de gaudir d’una illa paradisíaca com és Formentera i el seu acolorit solpost. Així, la carrera de 15 quilòmetres començarà a les 18.00 hores, en horari vespertí.

Entre els participants de l’esdeveniment figuren dos cares conegudes de les carreres de resistència, l’atleta amb discapacitat física Àlex Roca, qui recentment va aconseguir completar la marató popular olímpica a París, i el youtuber Valentí Sanjuan, corredor de proves tan dures com l’Ultraman. Juntament amb ells, hi haurà un gran nombre de corredors i, sobretot, de corredores, perquè la xifra de participació femenina en la 15K Formentera Night Run aconsegueix el 53,8 %, una dada que referenda el gran atractiu de la carrera pitiüsa per a tota mena d’esportistes.

Per a Francisco Larrey, director general de l’esdeveniment, «l’estrena de la 15K Formentera Night Run és fruit de molts mesos de treball i estam realment satisfets amb el resultat. És un orgull per a nosaltres donar vida a una carrera després d’haver esgotat els dorsals i arrencar amb dades de rècord al calendari esportiu de l’illa. A més, estam molt feliços de donar suport a la desestacionalització i fer-ho fomentant un turisme de qualitat en la part final de la temporada. Creim que som davant un projecte de gran projecció i treballarem perquè així sigui».

Es Pujols, centre neuràlgic de la carrera

La localitat des Pujols servirà de centre neuràlgic a l’esdeveniment, perquè albergarà la sortida i la meta de la modalitat de 15 km. L’itinerari conduirà els atletes per llocs com s’Estany des Peix, la Savina o s’Estany Pudent. Mentrestant, la 5K Sunset Run començarà al port i finalitzarà també a la meta des Pujols. La idea d’oferir dos distàncies assequibles per a la gran majoria d’esportistes cerca integrar en l’esdeveniment persones de qualsevol condició física.

Un esdeveniment multidisciplinari i de caràcter internacional

Ja des d’aquesta primera edició, la 15K Formentera Night Run destaca com un esdeveniment de caràcter internacional. Més d’un 20 % dels inscrits arriba des de l’estranger. Itàlia és el país que més corredors aporta (10 % del total), seguit dels Països Baixos, el Regne Unit, Bèlgica i Alemanya. També hi ha representació de França, Suïssa, l’Argentina i Andorra.

Entre els al·licients de la 15K Formentera Night Run destaquen les activitats que se celebraran paral·lelament a l’esdeveniment. I, per descomptat, la festa Run and Feel, que omplirà de música la plaça d’Europa amb l’actuació de DJ com ara DJ Pipe, DJ Marco Holtman o DJ Manu Fernández com a protagonistes d’una festa que arrencarà en travessar la meta i continuarà a Magoo Formentera fins ben entrada la matinada. El programa ofereix una classe magistral de ioga el dissabte al matí (10.00 h) i un brunch al restaurant Fandango, a la vora de la mar, el diumenge (des de les 13.00 h) amb música en directe.

A més, la 15K Formentera Night Run neix amb un caràcter solidari i un compromís innegable amb el seu propi territori. L’organització lliurarà una donació al projecte Save Posidonia amb l’objectiu de protegir aquesta planta oceànica imprescindible per a l’ecosistema de Formentera. A més, les camisetes que rebran els participants,fabricades per Ecoalf ports, estan 100 % elaborades amb materials reciclats, seguint la línia sostenible que des del principi s’ha marcat la pròpia carrera.

Formentera es prepara així per a una cita esportiva, gastronòmica i turística que promet ser inoblidable. Un esperat debut en el calendari esportiu que, de segur, es consolidarà durant els pròxims anys.

Més informació sobre la prova: www.15kformenteranightrun.com

Compartir