SON Estrella Galicia Posidonia comença demà amb els concerts gratuïts de Baiuca i Roosevelt, oberts a la població de Formentera

Serà a partir de les 20.30 h a la plaça de l’Església de Sant Ferran i amb accés lliure fins a completar aforament.
El festival s’ha convertit en l’únic del món en aconseguir la certificació TRUE Platinum com a Zero Waste.


Arrenca la vuitena edició de SON Estrella Galicia Posidonia, el festival inconformista realitzat en col·laboració amb el Consell Insular de Formentera, que un any més tancarà l’estiu musical a la nostra illa. Ara, la cita avança per primera vegada part del seu cartell secret abans de celebrar-se, i anuncia un doble concert gratuït obert als formenterers, que tendrà lloc demà, divendres 4 d’octubre, a partir de les 20.30 h a la plaça de l’Església de Sant Ferran. L’accés serà lliure fins a completar l’aforament. Hi actuaran Baiuca, fenomen musical arribat des de Galícia que fusiona la música tradicional de la seua terra amb música electrònica d’avantguarda, i Roosevelt, cantant i productor alemany considerat un dels màxims representants de l’escena dance del món.


El projecte pioner de Baiuca s’ha convertit en un fenomen cultural i musical des dels seus inicis. Els seus dos àlbums –Solpor (2018) i Embruxo (2021)–, dos EPS –Misturas (2019) i Paisaxes (2020)– i múltiples singles es completen ara amb el disc Barullo que va llançar divendres passat, 27 de setembre, que presentarà amb el seu hipnòtic directe a Formentera. Una contundent explosió d’electrònica i tradició arrelada en els sons de la seua Galícia natal contraposada a l’experimentació més avantguardista. D’altra banda, l’intèrpret, compositor i productor alemany Marius Lauber, conegut artísticament com a Roosevelt, aterra al Posidonia amb la seua fèrria reivindicació d’un so vintage que mira cap al futur. El seu synthpop, funk i electrònica retro flueixen al llarg de discos com el seu debut homònim (2016), l’aclamat Young Romance (2018), el ballable Polydans (2021) o el seu més recent Embrace (2023), amb el qual arriba a Formentera després d’una imparable gira mundial que ha recorregut els Estats Units, Llatinoamèrica i diverses ciutats europees.


Durant tot el cap de setmana, SON Estrella Galicia Posidonia es desmarca del circuit festivaler habitual a través d’una trobada de música, naturalesa, gastronomia, cervesa i impacte positiu basat en formats disruptius perquè el públic pugui viure un altre tipus de festival. La seua vocació inconformista i el seu compromís amb l’impacte positiu han fet que SON Estrella Galicia Posidonia es converteixi en l’únic festival del món que ha aconseguit la certificació TRUE Platinum com a Zero Waste (residu zero) atorgada pel GBCI® (Green Business Certification Inc.™), després d’haver aconseguit també la de zero emissions des de 2021.


FOMENTANT FORMENTERA, LA GRAN PROTAGONISTA


Formentera es converteix en la gran protagonista del festival a través del (re)descobriment dels seus racons secrets, la seua fauna, la seua flora, la seua cultura, els seus sabors i la seua gent. Des de la primera edició, SON Estrella Galicia Posidonia ha apostat per fomentar el turisme responsable i la protecció dels ecosistemes locals, i s’ha convertit en el màxim contribuent del projecte Save Posidonia, destinat a protegir aquesta planta marina. A més, el compromís amb l’illa impulsa la col·laboració amb multitud d’entitats, proveïdors i productors locals, perquè l’impacte econòmic i social que genera el festival sigui real i pugui ser percebut pels habitants de Formentera.

Compartir