El Ple del Consell Insular de Formentera aprova el conveni amb el Ministeri de l’Interior per instal·lar un lloc de renovació de certificats electrònics

El Ple del Consell Insular ha aprovat la forma d’un conveni amb el Ministeri de l’Interior (Direcció General de la Policia) per a la instal·lació d’un Lloc d’Actualització de Documentació (PAD).

L’objecte d’aquest acord és impulsar totes aquelles accions dirigides a donar un millor servei a la societat en el seu conjunt i a les persones físiques en particular. En concret, es tracta d’instal·lar un Lloc d’Actualització de Documentació en instal·lacions dependents del Consell Insular, la qual cosa permet optimitzar els recursos humans i materials de la Direcció General de la Policia per a garantir una correcta atenció i assistència als usuaris dels certificats electrònics del DNI.

L’evolució de la identitat digital i l’ús dels certificats electrònics resulta un aspecte clau en la transformació de la societat en les seves relacions amb les administracions públiques, així com de manera privada. El procés de digitalització en el qual es troba immersa la mateixa fa necessari que els poders públics garanteixin el procés d’accessibilitat al ciutadà en l’ús del certificat digital, tant per al procés d’autenticació que porta implícit el DNI com per a l’ús de la signatura digital.

Els PAD estan habilitats per a la renovació dels certificats electrònics mitjançant la presència física del titular del document i comprovació de la identitat del mateix a través de la lectura de la seva targeta i les plantilles biomètriques (impressions dactilars), capturades durant l’anterior procés d’expedició del DNI, pel qual podrà desencadenar de manera autònoma el procediment de renovació dels seus certificats electrònics o fer el canvi de la contrasenya d’accés.

Compartir