El Consell Insular de Formentera, a través de l’Àrea de Benestar Social del Consell Insular de Formentera, i en el marc de la Subcomissió de Prevenció de Violències en l’Oci Nocturn, ha organitzat una acció formativa adreçada a treballadors i treballadores del sector de l’oci i la restauració, així com a entitats que col·laboren en festes populars.
La iniciativa té un doble objectiu: d’una banda, donar a conèixer el protocol d’actuació davant les violències sexuals i LGTBI-fòbiques, i de l’altra, impartir el curs de dispensació responsable d’alcohol, una formació obligatòria segons estableix l’Ordenança de mesures per regular la promoció, venda i consum indegut d’alcohol a l’illa de Formentera.
Aquesta normativa determina que, com a mínim, una persona responsable de barra a cada festa popular ha d’haver superat aquest curs.
La formació, de dos hores de durada, està dirigida a:
- Cambrers/es, personal de seguretat i encarregats/des dels establiments d’oci nocturn.
- Membres d’associacions que gestionen barres en festes populars.
- Personal d’establiments hotelers.
Dates i horaris disponibles:
- Dilluns 12 de maig: de 10 a 12 h o de 17 a 19 h
- Dilluns 19 de maig: de 10 a 12 h o de 17 a 19 h
Lloc: Sala de Plens del Centre de Dia de Formentera
El Consell remarca la importància d’aquest tipus d’accions per seguir avançant en un model d’oci més segur, igualitari i responsable.
Les persones interessades han de confirmar assistència i horari a través dels canals habituals de contacte de l’Àrea de Benestar Social.
L’àrea de Benestar Social va posar en marxa la Subcomissió de Violències Sexuals i LGTB-fòbiques en l’Oci Nocturn a finals del mes passat amb l’objectiu de promoure un entorn d’oci nocturn segur, inclusiu i lliure de violències sexuals i LGTB-fòbiques.
La iniciativa cerca que totes les persones puguin gaudir de les festes i de l’oci a l’illa sense por ni discriminació.
La formació està emmarcada dins el protocol d’actuació davant qualsevol mena de violència sexual i LGTBI-fòbica, emmarcada en la campanya “NO I PUNT”.
A més, es lliurarà un distintiu als establiments que participin en aquesta formació i es facilitarà material informatiu de la campanya, amb la finalitat de promoure bones pràctiques i sensibilitzar la ciutadania.
El Consell Insular de Formentera reafirma el seu compromís amb la igualtat, la diversitat i la protecció de totes les persones, i treballa conjuntament per construir una illa més segura, inclusiva i respectuosa.