Constituïda la Comissió Qualificadora de Documents de les Illes Balears

El dia 9 de juliol es va constituir la Comissió Qualificadora de Documents de les Illes Balears, òrgan en què participa el Consell Insular de Formentera a través de la persona encarregada del l’Arxiu, Jahmila Canale. Aquesta comissió tècnica és un òrgan vital per a la gestió documental a les nostres illes, ja que és l’encarregada de valorar els terminis de conservació i el règim d’accés dels documents custodiats als arxius.

Les taules de valoració que se’n derivin possibilitaran actuar de forma segura, unificada i consensuada a totes les illes, i facilitarà l’optimització de l’espai dels dipòsits, ja que el dictamen de la comissió és un requisit necessari per a l’eliminació de documents.

D’acord amb les reclamacions del Consell Insular de Formentera respecte l’anterior Llei 15/2006 de 17 d’octubre d’arxius i patrimoni documental de les Illes Balears, la comissió actual tendrà un funcionament adequat a les característiques de cada illa, amb la creació de grups de treball flexibles que tenen l’únic requisit d’estar coordinats per un membre de l’esmentada comissió.

Els membres de la comissió són:

Presidenta: Catalina Mir Ferrer, secretària general de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, com a conselleria competent en matèria d’arxius i gestió documental. Secretari: Mateu Ramon Lidón, cap del Servei d’Arxiu i Gestió Documental.

Vocals:

Govern de les Illes Balears: Montserrat Puyol Rodríguez i Elena Gili Sampol (conselleria competent en matèria d’arxius i gestió documental); Nuria García Barco (conselleria competent en matèria de Transparència); i Maria Isabel Fuster Ferrer (conselleria competent en matèria de Protecció de dades)
Consell Insular de Mallorca: Carme Llabrés Mesana
Consell Insular de Menorca: Francisca Fortuny Mercadal
Consell Insular d’Eivissa: M. Neus Marí Serra
Consell Insular de Formentera: Jahmila Canale
Universitat de les Illes Balears: Antoni Marimon Riutort
Comissió Tècnica Interinsular d’Arxius: Juan Miguel Álvarez Martínez
Associació d’Arxivers Bibliotecaris i Documentalistes de les Illes Balears (ABADIB): Esther Molina Costa
Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB): Beatriu Zamorano Galmés

Compartir