Obert el termini per a sol·licitar ajudes al sector agrícola i ramader de Formentera

El Consell Insular de Formentera ha obert el termini per a la presentació de sol·licituds per a obtenir les ajudes al sector agrícola i ramader per a pal·liar el cost de la triple insularitat i reduir els efectes de la sequera amb la finalitat de mantenir l’activitat agrícola i ramadera tradicional de l’illa.

La quantitat màxima que es destinarà a la present convocatòria és de 50.000 euros i les sol·licituds i tota la informació que es requereixi s’haurà de dirigir a la Conselleria de Sector Primari del Consell en un termini màxim de 15 dies naturals a comptar un dia després de la seua publicació en el BOIB (el 24 de setembre).

D’aquests 50.000 euros, la meitat estan destinats a ajudar els titulars d’explotacions ovines o caprines amb la finalitat de garantir la seva viabilitat econòmica i reduir el risc d’abandó d’aquesta activitat productiva.

Les ajudes es concediran per animal elegible i any. Seran animals elegibles les femelles de les espècies ovina i caprina mantengudes com a reproductores i amb la declaració censal obligatòria. La quantitat total subvencionada no podrà superar els 3.000 euros per titular.

Els 25.000 euros restants aniran destinats a aquelles explotacions agràries actives que en els últims 3 anys hagin realitzat actualitzacions i modificacions de la seva explotació i que, en l’última declaració d’IRPF, impost de societat o qualsevol altra forma admesa amb dret hagin declarat uns ingressos mínims de 300 euros i generin almenys 0,15 Unitats de Treball Agrícola.

Amb aquestes ajudes es pretén reduir els costos derivats de la triple insularitat en les explotacions agrícoles bonificant les despeses derivades dels inputs necessaris com a llavors, fertilitzants, material de regadiu o assessorament per al correcte desenvolupament de l’activitat agrària i d’aquesta manera aconseguir que l’activitat econòmica sigui viable i evitar un abandó de les explotacions agràries que contribueixen a mantenir el paisatge rural de Formentera.

Compartir