Formentera.eco ha rebutjat un 10 % de les sol·licituds rebudes aquest estiu per accedir amb vehicle a l’illa

Formentera.eco ha rebut un total de 58.736 sol·licituds d’entrada de vehicles a l’illa, de les quals se n’han denegat 5.753, aproximadament un 10 %, la majoria d’elles per tractar-se de vehicles de lloguer d’Eivissa, la qual cosa està prohibida per llei.

Així mateix, es tracta d’unes 15.000 sol·licituds més que les rebudes l’any passat, quan Formentera.eco va estar actiu 93 dies, es varen aprovar un total de 43.438 sol·licituds i únicament es va denegar el 5 % de les entrades sol·licitades.

El sistema Formentera.eco ha suposat uns ingressos bruts del voltant de 505.000 euros, pràcticament el doble que l’any passat, que es varen recaptar 264.000 euros. L’estada mitjana dels vehicles a l’illa ha set de 4,9 dies, ha disminuït en 0,5 punts la mitjana respecte les dades registrades l’any passat. Així mateix, les estades d’un dia s’han reduït un 3 % respecte de 2022.

Dels 122 dies que ha estat actiu aquesta temporada Formentera.eco, en 25 dies s’ha aconseguit el contingent màxim de vehicles permesos, tots ells el mes d’agost; la resta dels dies l’ocupació mitjana va oscil·lar entre el 75 % i el 99 %.

En aquests moments s’estan acabant de revisar i tramitar les sancions de les darreres setmanes, així i tot s’estima que hauran set unes 2.500 sancions.

D’altra banda, la consellera de Mobilitat, Verónica Castelló, ha anunciat que la xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics s’ha ampliat amb la instal·lació d’algun punt més en diferents pobles de l’illa. Així mateix, ha destacat que s’han dut a terme tasques de millora de funcionament i manteniment en tots els punts de la xarxa, així com substitució de punts antics, on s’ha millorat la potència elèctrica.

A la Savina, a l’aparcament al costat del restaurant Café del Llago, s’ha ampliat de dos a quatre punts de recàrrega, igual que a l’aparcament de sa Senieta. S’han posat en funcionament els tres punts de recàrrega del carrer de Joan Castelló Guasch, així com el punt davant el parc infantil de ses Bardetes. Avui dia funcionen correctament tots els punts, falta el situat al far de la Mola, perquè s’està pendent del canvi de potència elèctrica.

Compartir