L’equip de Govern de Sa Unió fa balanç dels seus 100 primers dies al capdavant del Consell Insular de Formentera amb un balanç molt positiu

L’equip de Govern del Consell Insular de Formentera ha valorat avui els seus 100 primers dies en la institució. Uns primers 100 dies que s’han saldat amb un balanç “molt positiu”, segons ha explicat el president de la institució, Llorenç Córdoba, màximament després d’haver de fer front a la “absoluta desorganització” que es van trobar en entrar a governar. “Cal dir que aquesta desorganització que hem trobat no és culpa dels funcionaris del Consell”, ha apuntat el president.

“Han estat 100 dies molt intensos, de molta feina, on hem intentat conèixer la realitat interna del Consell i, d’aquesta forma, tenir una base per a treballar”, ha assenyalat Córdoba, que ha agraït l’esforç realitzat en aquests dies per treballadors de la casa i consellers per a tractar de tirar endavant la ingent quantitat de treball que calia fer per a posar al dia la institució.

El president ha destacat així mateix d’aquest inici de legislatura la bona i directa relació que hi ha entre el Consell Insular i el Govern balear. “Això portarà molts beneficis a Formentera i en això estem treballant”, ha insistit.

Per la seva part el portaveu de l’equip de Govern, José Manuel Alcaraz, ha recordat que s’ha estat treballant des de les diferents àrees “per a tornar a portar i acostar la administració a tots els ciutadans de Formentera” i ha manifestat la seva convicció que “en aquests primers 100 dies hem comès menys errors que encerts en la gestió que hem fet”.

Alcaraz ha destacat que s’han complert promeses electorals en temps rècord, com l’obertura d’una oficina d’atenció ciutadana en Sant Ferran o la posada en marxa dels menjadors escolars, que estaran tots en funcionament o al llarg d’aquesta setmana o al principi de la qual ve.

En l’àrea educativa i de patrimoni també s’ha implantat la gratuïtat per al cicle de zero a tres anys en les escoletes de l’illa, a més d’haver començat la restauració de Cas ses Ferreres per a crear un espai polivalent i un observatori astronòmic.

Quant a les mesures adoptades en aquests primers 100 dies en l’àrea de Mobilitat, destaca el canvi de la bonificació dels bons i títols multiviatges del transport públic, que s’aplicava a tots els usuaris i que ara s’ha limitat a residents a Formentera, menors d’edat, persones amb discapacitat i treballadors a l’illa.

Així mateix, en aquesta primera etapa de la legislatura s’ha procedit a realitzar un pla de xoc de neteja amb l’empresa Prezero per a augmentar, entre altres coses, les freqüències de buidatge de contenidors.

En matèria turística, ha assegurat que ja s’està treballant per la desestacionalització i per tenir un model turístic propi. “El model d’aquesta illa no és el d’Eivissa i no és el de Menorca, el nostre model de futur és el de Formentera, el model de Formentera de sempre, i per això apostarem en les nostres polítiques turístiques, les nostres polítiques de comerç i les nostres polítiques d’habitatge”.

Alcaraz ha fet recalcament en l’esforç que ha realitzat l’actual equip de Govern per a no perdre subvencions ja compromeses amb fons Next Generation. Per això, s’ha procedit a incrementar de dos a cinc treballadors l’àrea de contractació a fi de tirar endavant totes les licitacions pendents d’aquestes ajudes europees.

En infraestructures s’està redactant ja el projecte de remodelació de l’Antiga escola des Cap de Barbaria per a convertir-la en un centre d’artesania i polivalent d’exposicions. Alcaraz ha apuntat també que “volem una illa amb més control i més seguretat, per això hem reforçat l’àrea de supervisió del territori”, que en aquests moments compta amb dos zeladors i un supervisor. Seguint en aquesta línia de Seguretat, el portaveu de l’equip de Govern ha anunciat que avui mateix la taula sindical aprovarà les bases per a dotar a la Policia Local amb dos nous agents i per a crear la plaça d’un inspector turístic, figura que mai ha tingut el Consell i que servirà, entre altres coses, per a poder posar en el mercat més habitatge residencial.

En matèria esportiva el portaveu de l’Executiu insular ha destacat que s’ha pogut dotar en aquests primers mesos de legislatura al poliesportiu del personal suficient per a poder donar un servei adequat i *augmentar el nombre de classes dirigides i de natació.

El portaveu del Consell ha destacat així mateix la recuperació de la festa Sa Flower Formentera i la creació de Sa Fireta, un esdeveniment lúdic per als més petits de la casa.

Compartir