Rotund èxit de les activitats astronòmiques incloses en el programa ‘Deseos y estrellas’ Un asteroide del cinturó principal entre Mart i Júpiter tendrà el nom de la menor de les Pitiüses

El Consell Insular de Formentera, juntament amb Pidelaluna Events, ha presentat aquest matí les activitats incloses en l’esdeveniment ‘Deseos y estrellas’, dirigides als amants de l’astronomia a l’illa de Formentera.

Segons ha explicat el conseller de Turisme, Artal Mayans, “es tracta de la primera actuació, però no l’última, relacionada amb l’astronomia amb la qual Formentera estrena el seu recentment atorgat títol com a destí Starlight, amb el qual es vol donar a conèixer l’illa al turisme d’astronomia i a tots els amants de la contemplació del cel nocturn sense contaminació lumínica”.

Les activitats varen començar en la jornada d’ahir amb una observació del cel nocturn amb telescopi a la finca de Can Marroig. Una cita que tant organitzadors com el conseller han qualificat com “un rotund èxit”, ja que va congregar un centenar de persones que varen gaudir d’una nit perfecta per veure estrelles i planetes.

Alessia Comís, CEO de l’agència Pidelaluna i promotora d’aquest esdeveniment, ha anunciat que trauran un nou producte que sota el nom ‘Eventos estelares’ “serà una simbiosi entre la nostra experiència en congressos científics amb esdeveniments com Formentera Astronòmica o “Deseos y estrellas”. D’aquesta manera, s’oferirà l’astronomia com a complement a convencions o congressos.

Les activitats de “Deseos y estrelles” han continuat aquest migdia amb la realització d’un taller de fotografia nocturna a càrrec de l’astrofotògraf i divulgador científic Juan Carlos Casado, d’Astroxperiences, que ha anunciat que la Unió Astronòmica Internacional i la NASA han donat el nom de Formentera a un asteroide. Es tracta d’un cos de dos quilòmetres de diàmetre que es troba en el cinturó principal entre les òrbites de Mart i Júpiter.

Les activitats conclouran aquesta nit amb una observació del cel amb telescopis a l’hotel Teranka. Aquesta activitat té un aforament limitat de 40 places.

Compartir