Les dones de les Pitiüses i el Bronx, unides pel ‘Tribut a la dona i a la diversitat’ de l’artista eivissenca Aïda Miró

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que del 30 d’octubre a l’11 de novembre a la sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” es podrà visitar l’exposició ‘Tribut a la dona i a la diversitat’, de l’artista Eivissenca Aïda Miró.

L’exposició combina una sèrie de retrats de dones del Bronx amb dones eivissenques. Els primers són una sèrie de 12 retrats acompanyats d’entrevistes en vídeo a cadascuna d’elles. Al costat de cada retrat hi haurà un codi QR que et porta a l’entrevista de vídeo de la dona retratada. Hi haurà una pantalla de tv amb els vídeos de les entrevistes. Els retrats estan pintats a l’oli sobre llenços de diferents formats (rodons, ovalats, rectangulars), tots units per un fons color vermell. El vermell simbolitza sang, passió, amor, poder i força.

Per altra banda, els retrats de dones eivissenques i de Formentera parlen de la cultura, costums i el folklore que es mantenen vius i es van passant de generació en generació. Aquesta obra pretén donar importància a la dona en la cultura i la societat, on actualment conviu tradició i modernitat, i per descomptat molta diversitat.

L’exposició s’inaugurarà el dijous 30 d’octubre a les 19.00 hores. La mostra es podrà visitar a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” d’11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores (festius, diumenges i dilluns matí, tancat) .

Aïda Miró és una artista eivissenca que viu entre Eivissa i Nova York. La seua pràctica abasta la pintura mural de gran format, la pintura tradicional a l’oli, pintura en viu i el performance. La seua obra reivindica la importància de la dona en la societat.

Miró és Doctora cum laude en Educació Artística per la UAM. Llicenciada en Belles arts per la Facultat Sant Carles de la UPV, amb un Màster en pintura de la Nova York Academy of Art de Nova York.

Compartir