El Consell impartirà al novembre un curs sobre la Formentera despoblada

El Consell Insular de Formentera ha organitzat, a partir del dia 7 de novembre un curs dedicats a la història de Formentera que sota el títol ‘Formentera despoblada, segles XIV-XVII’, aprofundirà sobre els esdeveniments històrics que es varen viure en la menor de les Pitiüses en aquest període.

La primera de les lliçons l’oferirà l’historiador Antoni Ferrer Arbazuza el dimarts, 7 de novembre, sota el títol ‘Una illa de frontera’. El dijous 9 de novembre Antonio Espino López aprofundirà sobre el context històric de la despoblació de Formentera i el dimarts, 14 de novembre, Ana Colomar Marí abordarà l’episodi de la derrota de l’almirall Rodrigo Portuondo contra el pirata barbaresc Drub el Diable en aigües de s’Espalmador.

El dijous, 16 de novembre, Francisca Tur Riera analitzarà les salines de la Formentera despoblada i el dimarts, 21 de novembre, Antoni Ferrer Arbazuza oferirà una lliçó sobre la gestió d’una illa despoblada.

El divendres, 24 de novembre, José Manuel Pérez Burgos centrarà la seua intervenció en ‘Una altra illa repoblada: la illa Plana / Nova Tabarca (Alacant) i el curs d’història de la Formentera despoblada finalitzarà el dissabte, 25 de novembre, amb un passeig per la Mola, a sa Talaia i alguns aljubs de la mà d’Alberto Torres Colomar.

Totes les lliçons seran de 19 a 20.30 hores i s’impartiran en la sala de plens del Consell Insular, en el Centre de Dia. La sortida de final de curs serà de 10 a 13 hores.

Compartir