Formentera inaugura les exposicions “Negar la violència masclista és bastant violent” i “Petits gests amb importància” de Diana Raznovich

L’Institut Balear de la Dona i l’àrea d’Igualtat del Consell de Formentera, en el seu compromís de lluita i erradicació de les violències masclistes tenen, entre d’altres, la tasca de realitzar campanyes de sensibilització, promoció i difusió, per tal d’informar la ciutadania sobre els problemes de la dona. Per això, i com a novetat, aquestes dues exposicions itinerants contra les violències masclistes i de micromasclismes de Diana Raznovich.

L’objectiu, és «sensibilitzar la ciutadania sobre l’assetjament sexual, la violència masclista, la pornografia o els micromasclismes, no només amb una visió crítica sinó també amb una visió positiva i de futur de com sortir d’algunes situacions». Segons explica l’artista.

Diana Raznovich va néixer a Argentina i s’exilià a Espanya el 1976. És autora teatral i humorista gràfica amb una àmplia trajectòria nacional i internacional. Imparteix conferències, seminaris, tallers i xerrades sobre humor amb perspectiva de gènere. Es col·laboradora del Diari Clarín de Buenos Aires i va rebre la beca John Simon Guggenheim de Nueva York per la seva trajectòria artística. També ha realitzat nombroses performances i instal·lacions amb els seus còmics.

Enguany, ja que la violència cap a les dones creix cada dia més, volem que aquest missatge arribi a tota la població de l’illa. És per aquest fet, que algunes vinyetes d’aquesta surten de la Sala d’exposicions, i s’instal·len en altres indrets: Cinema, Biblioteca, Casal de Joves, Poliesportiu, Centre Cultural Sant Ferran, la Casa del Poble de la Mola… Així, es convida a tota la ciutadania a fer el recorregut per veure-la al complet.

Presentam les dues exposicions disponibles:

Petits Gests amb importància” a on mostra els detalls quotidians que fan patent la desigualtat que pateixen les dones.

Negar la violència masclista és bastant violent”, com a campanya de sensibilització ciutadana per fer visibles diferents manifestacions de la violència cap a les dones

Les dues exposicions es realitzen mitjançant enrotllables. Un total de 33 expositors enrotllables autosostenibles formats per una base i una lona llisa de tela en el qual està imprès el contingut, disset per a cada una les exposicions.

Aquestes exposicions estan cedides per IBDONA (exposicions inaugurades al març del 2022 i facilitades des de la regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa on la varen exposar el novembre de 2022.

Compartir