Formentera acull l’obra teatral ‘No paradise under your seat’

Des de l’Àrea de Cultura del Consell Insular de Formentera es presenta la peça èscenica ‘No paradise under your seat’ , escrita i dirigida per Pilar Aldea i produïda per Trampolí Mecànic, que serà estrenada a la Sala de Cultura ‘Cinema’ de Formentera el dissabte 2 de desembre de 2023 a les 20.30 h, dins la programació de l’últim trimestre del 2023 de L’illa a escena.

‘No paradise under your seat ens parla sobre la violència inherent a l’ésser humà, i els mecanismes que hem desenvolupat de forma col·lectiva per sublimar les seves conseqüències. Configuren la proposta diferents elements i llenguatges: des del text a l’expressió a través de la dansa i el moviment, d’imatges i objectes, així com del vestuari i l’espai sonor, predominant un marcat component conceptual i un cuidat criteri estètic.

La peça serà representada per les artistes residents a Formentera Xènia Fuertes i Valeria Del Vecchio, i comptarà amb la col·laboració d’altres artistes residents o amb una estreta relació amb la nostra illa com ara: l’actor, director de teatre i agent cultural Miquel Costa; la pintora Helena Belzer; el músic i compositor Donato Cocca; el músic, compositor i pintor Krishna Goineau; la dissenyadora de moda Elena Hurtado; l’assistent creativa i ajudant de direcció Alben Albendea; i el comissari d’art i promotor cultural Manolo Oya.

Pilar Aldea és una artista multidisciplinar, resident al Pilar de la Mola, que treballa en l’evolució de la cerca personal dels clars i obscurs individuals i col·lectius. La seva obra està marcada per la seva experiència vital, la fascinació per l’ésser humà i les emocions, on la sensualitat, el drama i l’humor són els protagonistes.

Una part fonamental de l’obra de Pilar Aldea és un document històric, fotogràfic i cinematogràfic, sobre la societat de Formentera, i particularment sobre el poble del Pilar de la Mola. Les pel·lícules realitzades amb els seus veïns han representat un exercici d’integració i celebració comunitària. A la seva obra queda reflectida la configuració de la nostra societat, la seva identitat, així com els valors que la caracteritzen: la tolerància i el respecte a la diversitat.

Amb formació en imatge a l’Escola Superior de Comunicació, Imatge i So, CEV de Madrid el 2002, ha participat en nombroses exposicions de fotografia, individuals i col·lectives, entre altres sales en el Palau de l’Audiència de Sòria, la Biblioteca María Zambrano de la Universitat Complutense de

Madrid, a JustMAD, celebrat en el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid o el Centre Cultural

Conde Duque de Madrid. L’any 2019 va exposar el projecte “Semblen Cordes” a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell”, dins de les activitats programades del Formentera Film. L’any 2021 la seva exposició “Residir l’instant” va ser seleccionada com a exposició institucional de Sant Jaume, i es va exposar a la Sala d’Exposicions Ajuntament Vell i a l’Espai Cultural i Educatiu Far de la Mola.

Dins les seves formes d’expressió artística també representen una part molt important les creacions en l’àmbit de les arts escèniques i l’art performatiu, presentades en nombrosos escenaris i festivals internacionals en diferents indrets com Granada, Madrid, Sòria, Barcelona, Bilbao, Marsella, Berlín, Estrasburg, Göteborg o Moscou entre altres. És dins aquest àmbit on ha decidit realitzar la seva darrera obra, ‘No paradise under your seat’.

Les entrades es poden adquirir en www.vivetix.com, o en taquilla el dia de l’estrena sempre que hagi disponibilitat. El preu és de 10 euros, amb preu reduït del 50% per a persones en situació d’atur i autònoms sense activitat, jubilats, menors de 25 anys, famílies monoparentals i famílies nombroses.

Compartir