Formentera acull una nova edició del Ple de la Infància i la Joventut

La sala de plens del Consell Insular de Formentera ha acollit aquest matí el primer Ple del Consell de la Infància i la Joventut del curs 2023-2024, un espai on nens i adolescents de l’illa poden opinar i proposar mesures que permetin el seu benestar, la qual cosa el converteix en una eina de comunicació entre els joves i l’administració.

En aquesta edició han participat alumnes de l’IES Marc Ferrer, del CEIP Mestre Lluis Andreu, del CEIP Sant Ferran de ses Roques, del CEIP El Pilar de la Mola i, per primer any i com a oients, alumnes del CEIP Verge Miraculosa. Així mateix, ha presidit el ple la vicepresidenta primera, Verónica Castelló, juntament amb la consellera de Joventut, Eva Nieto, i el conseller d’Activitat Física i Esport, Hugo Martínez.

Eva Nieto ha donat la benvinguda a tots els participants i ha aprofitat l’ocasió per informar els presents que aquesta mateixa setmana UNICEF ha comunicat al Consell la renovació del segell que reconeix Formentera com a Ciutat Amiga de la Infància durant quatre anys més. “Aquest segell garanteix l’aplicació de la Convenció sobre els Drets del Nen en l’àmbit dels governs locals i que es duu a terme a través de diferents accions”, ha explicat la consellera de Joventut.

Una vegada realitzada la presentació, s’ha donat pas un vídeo que recollia la visita el passat 20 de novembre de diversos nens de l’illa al Parlament balear per a la celebració del Parlament Infantil dels Illes Balears, on varen exposar les seves propostes per a crear espais segurs i protectors.

Quant a les seves peticions per al Consell Insular de Formentera, aquestes s’han centrat tant en la seguretat com en el manteniment dels espais públics. Entre altres coses, els alumnes presents en el ple han demandat un millor manteniment dels parcs i els col·legis, dotant-los a més de més papereres i il·luminació; sentir-se més segurs en les zones públiques de l’illa; que els parcs i els elements que en ells hi ha s’adeqüin als nens amb mobilitat reduïda; que les zones esportives de l’illa estiguin ben cuidades, que el camí que porta al camp de futbol sigui més segur i estigui millor il·luminat i que s’ampliï l’horari dels autobusos.

Els consellers han pres bona nota de les peticions dels més joves i han mostrat el seu compromís de dur a terme en la mesura que sigui possible les que depenguin dels seus departaments i a fer arribar als seus companys d’equip de Govern aquelles que els concerneixin.

Compartir