El Consell Insular de Formentera utilitzarà els fons del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions a restaurar la casa des Telègraf, a instal·lar punts de càrrega per a vehicles elèctrics i a promocionar el producte local

El Consell Insular de Formentera destinarà els 630.000 euros que ha autoritzat el Govern balear per a l’execució de les actuacions incloses en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions 2023 a projectes de diferents conselleries, entre els quals es troba la restauració de la casa des Telègraf, un Bé d’Interès Cultural situat dins del Parc Natural de ses Salines i que forma part de la història d’aquest enclavament de Formentera.

L’import que està previst subvencionar per a aquesta actuació de la Conselleria de Patrimoni a través de l’Eix 1, que engloba la Transició Verda i Sostenible, és de 145.000 euros. Així mateix, està previst destinar 335.000 euros de l’Eix 2, referent a l’Eficiència Energètica, a la instal·lació de punts de recàrrega per a la mobilitat elèctrica o per a altres actuacions similars com l’adquisició de vehicles elèctrics. En aquest sentit, des de la Conselleria de Promoció Econòmica, que és la que impulsa i coordina aquestes actuacions, estan pendents que es reuneixi la comissió bilateral amb el Govern per si es poden incloure altres despeses que encaixin en aquest eix 2, una cosa en la qual s’està treballant juntament amb la Conselleria de Gestió Ambiental.

Finalment, el Govern té previst subvencionar amb 150.000 euros dins de l’Eix 4, relatiu a la Competitivitat, la promoció de productes agroalimentaris locals. Les Actuacions de Cohesió en Destí, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i resilencia finançat pels fons Next Generation, tenen com a objectiu la millora delsdiferents nuclis turístics i la promoció dels productes locals de l’illa. El 15% d’aquestes actuacions ha d’estar executat a 31 de desembre de 2024 per a poder optar a la subvenció, i el 100% de les actuacions en el segon trimestre de 2026.

Compartir