El Consell Insular de Formentera signa un conveni amb el Govern balear per a executar el projecte del Pacte per l’Aigua amb una partida de 320.000 euros

Serà el Consell Insular l’encarregat d’impulsar directament les licitacions per a desenvolupar els projectes.

El president del Consell Insular de Formentera, Llorenç Córdoba, ha signat avui amb la presidenta del Govern balear, Marga Prohens, el conveni de col·laboració que forma part del projecte del Pacte per l’Aigua. Mitjançant aquest acord, la Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua transfereix una partida de 320.000 euros al Consell Insular. Aquest conveni es distingeix dels establerts amb Mallorca, Menorca i Eivissa a causa de la singular configuració de Formentera. Dins del marc de les seves competències, serà el Consell Insular qui impulsarà directament les licitacions per a desenvolupar els projectes destinats a garantir un subministrament d’aigua adequat a tots els nuclis de població de l’illa.

Aquest acord comporta una assignació de 320.000 euros provinents del fons finalista de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS), complementada amb 30.000 euros addicionals del Consell Insular de Formentera. En total, 350.000 euros que es destinaran a projectes enfocats a incrementar l’eficiència de les xarxes d’aigua, una inversió clau per a enfortir el sistema hídric de Formentera.

Córdoba ha destacat la importància que la presidenta del Govern, el conseller de la Mar i del Cicle de l’Aigua, Juan Manuel Lafuente, i el director general de Recursos Hídrics, Joan Calafat, s’hagin personat a Formentera per a la signatura d’aquest conveni. “Des de l’inici de legislatura han dit que Formentera és molt important i que el cicle de l’aigua és molt important, i amb la seua presència a Formentera per a la signatura d’aquest conveni, l’han demostrat”, ha subratllat el president insular. Així mateix, ha recordat que “a Formentera hi ha una sèrie d’infraestructures que feia temps que s’havien d’haver solucionat”, per la qual cosa aquesta inversió que té previst fer el Govern en xarxes d’aigua potable “és per a felicitar-se”.

Per la seva part, Marha Prohens ha desacat que “amb la signatura d’aquest conveni estem iniciant una sèrie de mesures fonamentals que beneficiaran significativament en la qualitat de vida dels ciutadans de Formentera. Som conscients que no podem permetre que l’aigua potable es perdi per la xarxa de distribució a causa del mal estat de les infraestructures”, ha destacat.

A més, la presidenta del Govern també ha recordat la inversió de 20 milions d’euros que la Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua destinarà a infraestructures hídriques a Formentera durant la present legislatura, assegurant així “el subministrament d’aigua a tots els ciutadans”.

Les inversions compromeses a Formentera, previstes per a iniciar en 2024, sumen un total de 9 milions d’euros i inclouen projectes clau com la construcció d’un nou dipòsit d’aigua, la reparació del dipòsit existent o la remodelació integral de l’EDAR de Formentera, amb un pressupost de 4,1 milions d’euros, destinada a l’ampliació de capacitat i millora dels tractaments de l’aigua, la qual cosa incrementarà les opcions de reutilització de l’efluent. “A més s’estan estudiant projectes per a la millora de les infraestructures de sanejament i del sistema de proveïment d’aigua per valor d’11 milions d’euros”, ha conclòs Prohens.

Compartir