Formentera considera una “necessitat” treballar en la reorganització del sistema d’ordenació turística per a posar en contacte a touroperadors amb petits operadors turístics

L’àrea de Turisme del Consell Insular de Formentera ha mantingut durant tota la jornada d’avui nombroses reunions amb operadors turístics i mitjans de comunicació italians, entre ells la televisió pública italiana RAI, a la fira turística BIT de Milà.

A més de crear contactes per a futures col·laboracions, la delegació de Formentera, encapçalada pel conseller Artal Mayans, ha facilitat informació sobre les novetats en matèria de promoció relacionades amb el producte gastronòmic de quilòmetre zero i amb les activitats recreatives i esports aquàtics.

Les agències, per part seva, han reclamat informació bàsicament sobre les viles de luxe que hi ha a l’illa per a la seva comercialització turística i han posat l’accent en la necessitat que el Consell Insular disposi d’un padró actualitzat d’establiments turístics.

En aquest sentit, Artal Mayans ha recordat que des de l’àrea de Turisme ja s’està treballant a recopilar i ordenar tota aquesta informació, cosa que es va considerar com una prioritat des de l’inici de legislatura. “Ens hem trobat que molts agents de viatge ens demanen contactes per a poder tractar directament amb els hotelers i amb viles de luxe o d’estil rústic de més alta categoria”, ha apuntat el conseller, “i és una qüestió una mica delicada perquè l’ordenament turístic que tenim no hi ha un llistat com a tal per a poder contactar amb cadascun dels propietaris, sinó que més aviat és un llistat de números i lletres en un Excel que estam tractant d’ordenar” per a poder transmetre-ho “cada vegada que ens desplacem a una d’aquestes fires”. Aquests petits operadors turístics “representen una quota important” dins de Formentera.

“Crec que és una necessitat”, ha continuat Mayans, “i en aquest sentit hem estat treballant des de fa mesos per a recondicionar tot el sistema que tenim d’ordenació turística i en això seguirem, atès que és una necessitat viva”.

En qüestió d’hotels “ja tenim la Federació Hotelera, que està molt ben organitzada, i la Cambra de Comerç, però ens continua costant arribar al petit propietari”.

Compartir