El Consell Insular de Formentera celebra l’anul·lació del reglament de Costas gràcies a la labor de l’Associació d’Afectats

El president del Consell Insular de Formentera i conseller de Litoral, Llorenç Córdoba, ha celebrat la decisió del Tribunal Suprem d’anul·lar el Reial decret pel qual el Ministeri per a la Transició Ecològica va reformar el 2022 el reglament general de Costas en considerar que es va saltar el tràmit de consulta pública.

Córdoba ha donat l’enhorabona i les gràcies a l’associació d’afectats per les partions de costes “perquè han set ells amb els seus propis mitjans els que al final han aconseguit tirar cap enrere aquesta modificació del reglament” que es va fer en ple mes d’agost i per decret.

El president del Consell ha assenyalat que es tracta d’una decisió “molt important per a Formentera” ja que els criteris que aplicava el nou reglament “eren molt confusos i interpretables” i per a Formentera era molt perjudicial “perquè agafava molt de territori”.

“El que ha aconseguit l’associació d’afectats és molt gran i molt bo”, ha insistit Córdoba, “i és un punt més de cara a poder modificar la Llei de costes que per als formenterers és injusta”.

Compartir