El president del Consell Insular de Formentera considera “prioritari” solucionar el procés d’adjudicació dels quioscos de platja

El president del Consell Insular de Formentera i conseller de Litoral, Llorenç Córdoba, ha assegurat que en aquests moments és prioritari per a la seva Conselleria tractar de solucionar “el problema que des de 2021 ens va deixar l’anterior equip de govern quan va canviar el plec de condicions” de la contracta de serveis de platja una vegada iniciat tot el procés.

“El resultat d’aquests canvis va ser molt caòtic, amb moltes queixes, amb una manifestació multitudinària, la més gran en els últims vint anys a Formentera i simplement el que estic intentant fer com a conseller i com a president és tractar d’arreglar aquesta situació que hem heretat”, ha reconegut.

“Entenc que ara pot haver-hi presses, que aquestes presses es poden traduir en pressions o una espècie d’amenaces amb processos contenciosos o penals”, ha manifestat, “però l’única cosa que ens mou i ens mourà és l’interès general de Formentera”. Quant a les empreses que han realitzat aquesta nota de premsa en la qual amenacen amb processos contenciosos i que asseguren que s’està portant del tot amb molta calma, Córdoba ha assegurat que no és que vagi amb calma, és que el que no vol fer “és fer-ho tan malament com s’ha fet fins ara per les presses que tenia l’anterior equip de govern. El que estam fent des de l’actual equip de govern és fer-ho bé i amb opinions de diferents assessors, tant tècnics com legals, perquè la situació en la qual ens han deixat, prenguem la decisió que prenguem, tindrem contenciosos o denúncies per l’una o l’altra part”, ha reconegut, “però del que es tracta és de protegir els interessos de la gent i del Consell Insular, que al final és el nostre treball”.

El president i conseller de Litoral ha assegurat així mateix que el sorprèn que des de les empreses que han amenaçat amb presentar aquest contenciós administratiu es reconegui que hi ha hagut irregularitats en el procés d’avaluació “que els ha donat a elles la màxima puntuació. Igual m’estan donant la raó en el sentit que cal anar molt alerta de com s’ha fet aquest procés per a què justament sigui legal i just”.

El president ha reconegut que, de moment, no es pot afegir res més “però esperam que en les pròximes setmanes ja podrem prendre una decisió, i quan la prenguem es farà publicat per l’interès de tots”.

Llorenç Córdoba ha recordat que queda poc temps perquè comenci la temporada i tot cal fer-ho en temps. “Des d’aquesta Conselleria ens hauria agradat acabar aquest procés abans, però els temps són els que són i el que volem és que es faci tan bé com sigui possible amb el problema que tenim amb aquest plec de condicions”.

Compartir