El Consell Insular de Formentera, guardonat pels seus programes nous en benestar per Àgora Benestar

El president del Consell insular de Formentera, Llorenç Córdoba, ha rebut aquest matí el premi Àgora Benestar 2023 com a ’Govern amb Programes Nous en Benestar’ pel seu model turístic basat en el benestar i la sostenibilitat. Córdoba ha rebut el guardó de les mans de Pepe Pares, vicepresident del Comitè Organitzador d’Àgora Benestar.

El lliurament de premis es va realitzar en la sisena edició del Congrés Àgora Benestar, que es va celebrar els dies 25 i 26 d’octubre en la Universitat Complutense de Madrid.

Els Premis Àgora Benestar distingeixen la labor realitzada per professionals, empreses, organitzacions, mitjans de comunicació i administracions públiques implicades en el benestar. En aquesta sisena edició la labor del Jurat va ser molt complicada en haver- se rebut gran quantitat de candidatures i ser totes d’elles de gran interès i aportació per a la cultura del benestar.

El jurat va considerar que, durant els últims anys, l’administració insular ha posat l’enfocament en el seu model turístic en el benestar. Així, duu a terme al llarg de l’any diversitat d’accions que contribueixen, des d’un punt de vista holístic, al benestar de les persones (tant dels seus ciutadans, com dels turistes que habitualment visiten aquesta illa).

En aquest enclavament únic es realitzen activitats relacionades amb el benestar físic, emocional i social, amb un efecte multiplicador i de creixement exponencial, que aconsegueixen reunir tant els seus habitants com a interessats en el món ‘wellness’ de la resta de la geografia nacional i també de fora d’ella.

En aquest sentit, cal destacar la celebració de les diferents edicions anuals de: Dia Internacional del Ioga; Save Posidònia Project, de promoció del turisme sostenible; Rutes verdes, a peu i amb bicicleta, amb punts de referència històrics; Birding, per a l’observació d’ocells; Caps de setmana gastronòmics, per a potenciar el producte local Km. 0 de l’illa; Starlight, que posiciona a l’illa com a destinació turística d’estrelles…

Així mateix, el Premi Àgora Benestar 2023 va ser concebut per Formentera Zen, un esdeveniment 100% centrat en el benestar holístic, per a usuaris wellness i també amb una versió per al conjunt de la família: Formentera Zen Kids & Families.

Compartir