Formentera celebrarà el Dia de les Balears amb contacontes, ball pagès, teatre i concerts

El Consell Insular de Formentera ha programat una sèrie d’esdeveniments per commemorar el Dia de les Illes Balears, que se celebrarà divendres que ve, 1 de març. El primer dels actes anirà dirigit als més petits de la casa i consistirà en un contacontes, ‘El follet blauet, a càrrec del Estudi Zero Teatre. Serà en el Punt de Lectura de Sant Ferran a les 17 hores.

El divendres, 1 de març, Dia de les Balears, la plaça de la Constitució de Sant Francesc acollirà l’acte institucional programat pel Consell Insular de Formentera. Posteriorment actuaran les dues colles de ball pagès de l’illa, Es Xacoters i Es Pastorells, a partir de les 12 hores.

Ja a la tarda, a les 19 hores, la Sala de Cultura (Cinema) acollirà una tarda de concerts de la mà de L’Arannà i de Marcos Mezquida. El primer d’ells, ‘La salamandra’, és un espectacle musical de creació pròpia inspirat en la figura de Mercè Rodoreda, que converteix per primera vegada en cançons alguns dels millors contes de l’autora. Fragments i imatges continguts en ‘Viatges i flors’, ‘Jardí vora la mar’ o ‘La meva Cristina i altres contes’ es representen en un format a duo de teclats, veus i sintetitzadors en forma de cançó.

Després serà el torn de Marcos Mezquida, un dels artistes més brillants i prometedors de l’escena musical europea i un artista destinat a conquistar qualsevol escenari imaginable en el món. Nascut a Menorca el 1987, ha gravat més de vint discos liderant els seus propis projectes, i cinquanta discos més sent membre d’algunes de les millors formacions de l’escena nacional. Aquests concerts seran gratuïts, però l’aforament és limitat.

Els actes commemoratius del Dia de Balears es tancaran el dissabte, 2 de març, amb l’escenificació de l’obra de teatre ‘Dones de la sal’, a càrrec de la Companyia de Teatre Pedro Cañestro. Serà a la Sala de Cultura (Cinema) el dissabte, 2 de març, a les 20.30 hores. La venda anticipada d’entrades es realitzarà a través de www.entradesformentera.cat.

Compartir