Ajornat el concert de la cantant Martirio previst per al dissabte, 24 de febrer

El Consell Insular de Formentera ha anunciat l’ajornament del concert de la cantant Martirio, previst per al dissabte, 24 de febrer a la Sala de Cultura (Cinema), per motius mèdics. Des de l’àrea de Cultura han informat que s’està treballant a reubicar aquesta actuació al llarg de la temporada de L’illa a escena.

L’actuació de la coneguda cantant estava inclosa en els concerts de Barnasants, juntament amb el guitarrista Raúl Rodríguez, amb un repertori basat en els discos que han gravat junts, portant cançons llatinoamericanes als pals flamencs i introduint composicions pròpies i pivotant bona part del repertori entorn de la figura de Chavela Vargas.


Com cada any, l’arribada del Barnasants a Formentera no es concreta merament en un concert a l’illa. El Projecte de Cultura en Xarxa de Cançó d’autor també és una oportunitat per a la projecció exterior dels artistes de l’illa. Per això, any rere any, un cantautor formenterenc és escollit per presentar el seu treball a Barcelona, dins el marc del Barnasants. Enguany, l’artista escollit és el cantautor d’origen italià Ermanno Panta, que serà el 5 de maig a l’escenari del mític Harlem Jazz Club de Barcelona, acompanyat de la seva banda.

Cantautor i músic multiinstrumentista sicilià resident a Formentera, a través d’aquest Mare Nostrum que ens envolta, Panta desembarca al Barnasants per estrenar-hi el seu darrer treball ‘Llengua de terra’, de sonoritat càlida i vibrant, en què la música d’arrel mediterrània es barreja amb el jazz i d’altres gèneres. Lletres en sicilià, castellà, català i àrab, que canten a una Mediterrània lliure, juntament amb elements musicals paisatgístics que recreen l’aroma tan característica dels nostres paisatges marítims.

L’any 2019, Panta va publicar el disc Illa Musa, dedicat a la seva Sicília natal i a la petita de les Pitiüses. Aleshores, Ràdio3 va definir-lo com un autor “molt interessant i summament peculiar”. Ara hi torna amb una proposta que demostra que la qualitat literària no ha d’anar forçosament renyida amb la transgressió musical, ni viceversa.

Compartir