El Consell Insular de Formentera i Espai Dones de Formentera signen un conveni de col·laboració per promocionar la igualtat i prevenir la violència de gènere

El president del Consell Insular de Formentera, Llorenç Córdoba, i la presidenta de l’Associació Espai Dones de Formentera, Dolores Tamargo, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència de gènere per a l’any 2024.

Gràcies a aquest acord, el Consell atorga a l’associació una subvenció de 4.000 euros destinada a la promoció de la igualtat i a la prevenció de la violència de gènere amb la finalitat de finançar part de les despeses de les actuacions previstes per Espai Dones Formentera per a l’any 2024.

El pagament d’aquesta subvenció es realitzarà una vegada s’hagi justificat d’una manera exhaustiva i detallada les despeses ocasionades per dur a terme les activitats objecte d’aquest conveni. Aquesta justificació s’haurà de presentar abans del 30 de novembre.

Després de la signatura del conveni, la presidenta de Espai Dones Formentera, Dolores Tamargo, la consellera d’Igualtat, Eva Nieto, i la tècnica d’Igualtat, Azucena Carrasco, han presentat les activitats que es duran a terme a l’illa amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones. 

El dilluns, 4 de març, obrirà les seves portes l’exposició ‘Mujeres en la isla’, d’Emília Brussoni. Serà a les 19 hores a la Sala d’Exposicions ‘Ajuntament Vell’ i romandrà oberta fins al 16 de març.

El divendres, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, els actes donaran principi a les 9.30 hores amb un programa especial de Far a Far de Ràdio Illa, que inclourà una taula rodona sobre explotació sexual amb persones especialitzades i amb experiència de Metges del Món.

A les 10 hores, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, hi haurà una taula informativa i penjada de cartells. Els interessats podran fer nous cartells, a més de penjar els ja existents.

A les 17.30 hores, també a la plaça de la Constitució, hi haurà una concentració pel Dia Internacional de les Dones, en la qual hi haurà lectures realitzades per dones voluntàries, la lectura del manifest, a més d’actuacions musicals i la batucada Bloco Colubraria.

A l’IES Marc Ferrer es pintarà durant el matí un mural, a més de celebrar-se un torneig de futbol sala 3×3 Foot Dona a càrrec del grup de 4t d’ESO.

A les 20 hores, a L’Envelat de sa Senieta i organitzat per l’àrea de coeducació de l’IES Marc Ferrer, tendrà lloc Música en Nom de Dona, amb PD Burbaia i PD Padjesa, a més de música, cantants i interprets dones de l’illa.

El divendres 8 i diumenge 10 de març, a les 21 i 20 hores respectivament, la Sala de Cultura (Cinema) projectarà la pel·lícula ‘Las buenas compañías’, de la directora Sílvia Munt.

El dissabte, 9 de març, i també a la Sala de Cultura, IB Dansa interpretarà ‘Las humanas de las olas’, un espectacle de dansa patrocinat per IB Dona on 5 ballarins i ballarines escenificaran tots els rols que han les dones al llarg de la història. Serà a les 20 hores i tendrà una durada de 50 minuts.

El diumenge, 10 de març, a les 12 hores, la Sala de Plens del Centre de Dia serà l’escenari del XIII Homenatge a la Dona Major de Formentera, en aquesta ocasió dirigit a les dones nascudes el 1938.

Els actes pel Dia Internacional de les Dones continuaran el dilluns 25 de març, i en aquesta ocasió també a la Sala de Plens. Es presentarà el treball de recerca guanyador de la beca d’Igualtat 2022: invisibilitzats de les dones a la Formentera del segle XX.

Finalment el dissabte, 6 d’abril, la Sala de Cultura (Cinema) acollirà el concert ‘Dones inspiren dones’, concert de violí, piano i violoncel a càrrec de Marian Tur Roig, Anabel Márquez Falero i Paula Martos Isidoro, que interpretaran peces de Clara Schumann, Lili Boulanger i Andrea Casarrubios. Serà a les 19 hores i tendrà una durada d’1 hora i quart.

Compartir