Els operadors turístics alemanys aposten per la desestacionalització i el turisme sostenible

L’operador turístic alemany All Tours ha incrementat en un 10% el nombre de reserves a Eivissa i Formentera en relació a l’any passat, segons ha assenyalat avui el CEO de la companyia, Willi Verhuven, en una reunió mantinguda en la ITB de Berlín amb representants de totes les Balears. Verhuven, que ha reconegut ser un assidu visitant de Formentera, ha assenyalat que els preus a les Pitiüses són molt elevats, la qual cosa podria perjudicar en un futur pròxim l’afluència de turistes alemanys, l’economia dels quals ha entrat en recesió tècnica.

Així mateix, ha lloat les polítiques que s’estan prenent a les illes per a allargar la temporada turística i l’aposta per la sostenibilitat i per la formació dels treballadors de base. En aquest sentit, el CEO de All Tours ha reconegut la importància que les aerolínies reforcin les connexions amb Eivissa en els mesos de temporada baixa.

El president del Consell Insular de Formentera, Llorenç Córdoba, ha assenyalat que durant la reunió “he explicat ha Verhuven que som molt conscients del problema de l’oferta il·legal d’allotjaments turístics, la qual cosa provoca dos problemes a Formentera: la competència deslleial als establiments turístics i la falta d’habitatge per als treballadors de temporada”.

Una altra de les cites de la jornada d’avui en la ITB de Berlín ha estat amb el turoperador FTI Touristik, una companyia que segons ha reconegut el seu CEO, Karl Malkgraf, està molt enfocada en l’arxipèlag canari, encara que el seu objectiu és recuperar terreny a Balears i fer inversions en l’arxipèlag.

FTI mou un volum de set milions de turistes, la qual cosa li converteixen en un dels grans turoperadors del país germànic. Uns turistes que, després de la pandèmia, estan recuperant la tendència de reservar a través de turoperador i que consideren que la pujada de preus que hi ha hagut en els últims anys no ha estat tan acusada a les illes Balears com caldria esperar, la qual cosa les converteixen en un destí molt atractiu. Així mateix, consideren fonamental aplicar la sostenibilitat al turisme, la qual cosa posa a Formentera al punt de mira.

El conseller de Turisme, Artal Mayans, ha valorat molt positivament que hi ha una voluntat unànime per part dels turoperadors d’allargar la temporada turística i la seva aposta pel turisme sostenible, una cosa en la qual Formentera és un destí pioner. Així mateix, ha manifestat la seva confiança en el sector turístic local perquè la tan anhelada desestacionalització passi a ser una realitat.

Finalment, TUI ha proposat desplegar una estratègia de co-màrqueting amb el Consell Insular de Formentera per a arribar al mercat alemany, tant d’agències de viatges com a l’usuari final, i a altres mercats europeus amb menys tradició de viatjar a l’arxipèlag balear.

Des de la Conselleria de Turisme, tant el conseller de l’àrea com el director general de Turisme, Leonardo Metastasio, han remarcat que totes les actuacions promocionals de col·laboració amb operadors turístics han de centrar-se en els nuclis poblacionals que tenen connexions directes amb l’illa d’Eivissa “ja que convèncer algú que ens visiti, quan no té una fàcil i còmoda connexió al destí, dificulta i encareix molt l’experiència del visitant”.

Compartir