El Consell Insular de Formentera documenta les torres costaneres de l’illa del segle XVIII gràcies a una partida dels fons Next Generation

El Consell Insular de Formentera ha generat un total de 115 unitats documentals d’arxius de les torres costaneres de l’illa com a resultat del subprojecte de documentació fotogràfica de les torres costaneres del segle XVIII, finançat amb fons Next Generation de la Unió Europea.

La proposta que es va presentar des del Consell Insular de Formentera i que finalment va dur a terme l‘empresa Fragments de Paisatge SL, és la documentació fotogràfica en 360º de les cinc torres costaneres del segle XVIII (des Pi des Català, des Garroveret, de la Gavina, de sa Guardiola i de Punta Prima), així com l’escaneig 3D de les torres des Garroveret, de Punta Prima i de sa Guardiola.

Aquest subprojecte s’emmarca dins el projecte C24.I3.P03 del Ministeri de Cultura i Esports, consistent en la «Digitalització de l’inventari del patrimoni de l’Església catòlica, de la documentació dels béns declarats BIC pertanyents a altres administracions o a persones privades i la digitalització dels béns pertanyents al patrimoni històric espanyol», i forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea -Next Generation i aprovat pel Govern d’Espanya el 27 d’abril de 2021.

Ha tengut una dotació econòmica d’11.616 euros transferits des de la Conselleria de Turisme Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears.

El resultat d‘aquesta feina és la generació de 115 unitats documentals que es podran consultar a l’Arxiu d’Imatge i So de Formentera (AISF). Per a la seva visualització caldrà contactar per correu electrònic a l’adreça: arxiuimatgeiso@conselldeformentera.cat.

Compartir