El Consell Insular de Formentera continua renovant automàticament les autoritzacions gratuïtes per estacionar en zona blava

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Mobilitat, continua renovant de manera automàtica les autoritzacions gratuïtes per estacionar a la zona d’aparcament regulat de Formentera als usuaris residents a l’illa.

En virtut de l’acord de ple del mes de març de 2022, aquells usuaris inclosos en l’article 6.2 de la citada ordenança reguladora de la taxa que no hagin modificat la seva autorització avui dia, sent ja el moment pròxim a la seva renovació anual, veuran automàticament renovada la seva autorització.

Fins a gener de l’any passat les renovacions es feien anualment a instàncies de l’interessat, però actuant segons els acords en ple, aquesta acció ja no l’ha de dur a terme l’usuari, sinó que el mateix Consell de Formentera ho fa automàticament sempre que es compleixin aquests tres requisits:

– Ser resident de Formentera.

– Ser titular del vehicle.

– Que l’impost del vehicle es pagui a Formentera.

En el cas de no complir-se algun dels tres requisits o que falti algun document “des de l’àrea de Mobilitat s’avisarà al ciutadà resident perquè pugui solucionar la deficiència amb antelació suficient perquè no es quedi sense autorització”, ha declarat la consellera de Mobilitat, Verónica Castelló. A més, ha afegit que “des que vaig assumir el càrrec aquesta actuació s’ha continuat duent a terme, i així continua sent avui dia, ja que en el seu moment la iniciativa va ser promoguda per la coalició Sa Unió amb la finalitat d’estalviar tràmits als ciutadans i evitar les molèsties que podia provocar que les renovacions caducassin i haver d’esperar uns dies fins a tenir de nou l’autorització”.

Així doncs, els mesos de gener, febrer i al llarg d’aquest mes de març s’hauran renovat automàticament unes 2.000 autoritzacions de les una mica més de 6.000 anuals que es tramiten. En últim lloc, la consellera ha explicat que “s’emporten diverses setmanes fent tasques de configuració i manteniment en els parquímetres, així com la renovació de senyalització vertical, adequant-los als canvis aprovats en la nova ordenança amb la supressió de la regulació a l’hivern als pobles de Sant Francesc i Sant Ferran. As Pujols mai abans n’hi havia”. Aprofitant l’ocasió, des de la Conselleria han recordat als usuaris de la zona blava que amb la nova ordenança a l’hivern la regulació només està vigent al poble de la Savina de dilluns a dissabte als matins de 9h a 14h i les tardes de dilluns a divendres de 16h a 20h. Els dissabtes a la tarda i diumenges i festius no hi ha regulació. A partir de l’1 d’abril es reactivarà la regulació d’aparcament als pobles de Sant Francesc, Sant Ferran i es Pujols amb l’horari d’hivern per a aquest mes i a partir de l’1 de maig i fins al 31 d’octubre s’aplicarà l’horari d’estiu.

Els ciutadans no cal que s’acostin a l’OAC a realitzar el tràmit de renovació (o per mitjà de laOVAC), ja que es realitza automàticament des del Consell revisant les autoritzacions anualment.

Igualment, per a qualsevol dubte pot escriure’s un correu electrònic a mobilitat@conselldeformentera.cat o telefonar al 971321087 i demanar per l’àrea de Mobilitat.

Compartir