La Policia Local de Formentera es formarà dilluns en actuacions amb vehicles elèctrics i híbrids endollables

Els policies locals de Formentera realitzaran aquest dilluns una formació sobre actuacions amb vehicles elèctrics i híbrids endollables en cas d’accidents i incendis. Una formació que és més que necessària ja que aquests tipus de vehicles presenten riscos addicionals en cas d’accident.

I és que els cotxes elèctrics i híbrids utilitzen bateries d’alta tensió que poden representar un perill de descàrrega elèctrica per als equips de rescat si no es manegen adequadament.

Els objectius del curs són adquirir el coneixement necessari sobre els riscos i perills associats amb els vehicles híbrids i elèctrics en cas d’accident; aprendre a identificar els vehicles de noves tecnologies; aprendre diferents maneres d’aproximació i immobilització de vehicles davant la possibilitat de moviments involuntaris; aprendre a utilitzar el desconnectador extern HT; ampliar coneixements per facilitar la cerca dels dispositius de connexió d’alta tensió en cotxes elèctrics; ampliar coneixements sobre el desenvolupament tecnològic de diferents vehicles i desenvolupar un procediment de treball bàsic a revisar pels responsables de la policia.

El curs tendrà una durada de 10 hores presencials i l’impartiran José Antonio López, cap de bombers; Sergi Miñana, cap de bombers i diplomat en infermeria, i Gabriel Gambacorta, bomber amb postgrau en vehicles i noves tecnologies.

Participarà en el curs la pràctica totalitat de la plantilla de la Policia Local de Formentera, a més de personal del departament de bombers i de Protecció Civil, que han estat convidats pel departament policial.

Compartir