La ITB de Berlín acull la presentació de la 15K Formentera Night Run, la primera carrera nocturna de l’illa que se celebrarà el mes d’octubre

La fira ITB de Berlín ha acollit aquest migdia la presentació de la primera edició de la 15K Formentera Night Run, la primera carrera nocturna que se celebrarà en la menor de les Pitiüses el pròxim 5 d’octubre, organitzada per Talentum Group i el Consell Insular de Formentera.

Segons ha explicat el soci director de Talemtum Group, Francisco Larrey, es tracta de “la carrera més bonica del món” i una experiència “que va més enllà dels aspectes esportius i porta els corredors a conèixer alguns dels llocs més emblemàtics de l’illa”.

“És una experiència global, run and feel, ja que a més de la carrera hi haurà concerts, activitats gastronòmiques, i molt running, per a fer de la 15K Formentera Night Run una cita ineludible en el calendari esportiu i lúdic de Formentera”, ha explicat Larrey.

Es tracta d’un concepte que fuig del tradicional format de carrera diürna i combina un perfecte lloc, distància i temps per a dissenyar un esdeveniment que promet ser inoblidable.

I és que Formentera és el millor lloc per a gaudir de l’esport en un paradís natural, els 15 quilòmetres són una distància ideal perquè sigui accessible a una àmplia gamma d’atletes de diferents perfils i nivells i el fet que sigui nocturna la fa especial perquè permet començar amb la posta de sol i córrer sota la lluna fins que es travessa la línia de meta.

L’objectiu d’aquesta prova és, a més, fomentar la desestacionalització turística allargant la temporada durant el mes d’octubre a través d’un turista esportiu, de qualitat i conscienciat amb la sostenibilitat.

El conseller insular de Turisme, Artal Mayans, ha destacat que es tracta d’una de les activitats que “pensam que pot ajudar-nos a desestacionalitzar el turisme per a treure dels mesos de juliol i agost les activitats de promoció” en línia amb les accions que s’estan duent a terme des del Govern balear.

La 15K Formentera Night Run constarà de dues proves, una d’elles de 15 quilòmetres de distància i una altra menys exigent de 5 quilòmetres.

El termini de preinscripció per a aquesta prova s’obrirà aquesta mateixa setmana ja que hi haurà places limitades, i la plataforma d’inscripcions s’obrirà la setmana vinent fins a esgotar les places.

Compartir