El Consell Insular de Formentera publica el número 12 de la revista ‘Formentera’, que inclou les conferències de les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona de 2022

El Consell Insular de Formentera ha publicat el número 12 de la revista Formentera, que recull les versions escrites de les conferències corresponents a les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona que es varen celebrar entre el 3 i el 7 d’octubre de 2022.

Concretament, el número 12 de Formentera conté els següents articles:

“La vela de llaüt a Formentera: de la quotidianitat a l’empremta social i cultural”, de Raquel Gonzàlez Cardona i Carmen Castelló Riera.

“Els pactes successoris: una antiga institució de rabiosa actualitat”, d’Olga Cardona Guasch.

“Formentera a través de les revistes gràfiques del segle XX. Temàtiques recurrents a les publicacions periòdiques il·lustrades”, de Joan-Albert Ribas.

“Historia del paisaje y gestión de los recursos vegetales por parte de los primeros pobladores de Formentera: una aproximación preliminar”, de Pau Sureda, Jordi Revelles, Inés L. López-Dóriga i Llorenç Picornell.

“La molera de s’Estufador – s’Amarador des Llinc de Formentera. Síntesi de les investigacions a les Illes Balears”, de Joaquim Sánchez Navarro.

L’àrea de Patrimoni del Consell Insular de Formentera organitza anualment les Jornades d’Estudis Locals Joan Marí Cardona des de l’any 2011, i consisteixen en cinc conferències que, en general, estan obertes a aportacions relatives a Formentera provinents de qualsevol de les ciències socials i les humanitats.

Aquestes conferències es publiquen posteriorment en forma d’article en la revista Formentera, nascuda l’any 2012 precisament com a vehicle de difusió del contingut de les jornades. En total, incloent-hi aquesta dotzena edició, s’han publicat una cinquantena d’articles fruit del treball de més de 70 investigadors.

Està previst que enguany també es publiqui el número 13 de la revista, que inclourà el text de les conferències de les jornades celebrades el mes d’octubre passat. Les jornades tornaran a dur-se a terme a l’octubre de 2024.

Compartir