El Consell de Formentera augmenta les freqüències del transport públic amb la recuperació de la Línia 1

El Consell Insular de Formentera ha ampliat les freqüències del transport públic amb la recuperació a partir d’avui, 28 de març, de la Línia 1, que fa la volta a s’Estany Pudent, uneix el port de la Savina amb es Pujols, passa per Sant Ferran i Sant Francesc i torna de nou al port. Una ampliació que es duu a terme per la imminent arribada de la temporada turística i el previsible increment d’usuaris de l’autobús.

La recuperació d’aquesta línia es realitza sense eliminar els canvis realitzats aquest hivern, en què es va deixar únicament operativa la Línia 2 per poder oferir freqüències d’autobús cada hora. Això va suposar un gran canvi en el transport públic de l’illa, ja que durant els mesos d’hivern els nuclis urbans mai havien estat tan ben comunicats, alguna cosa que ha estat molt ben rebut per la població, a més d’haver suposat un gran esforç econòmic de l’administració per oferir millores i continuar fomentant l’ús del transport públic entre els residents de l’illa.

Així mateix, des de l’àrea de Mobilitat han anunciat que, a partir de l’1 d’abril, es produirà una pujada de les tarifes del bitllet d’autobús, un increment que es duu a terme per raons d’actualització de costos, alguna cosa que no es repercutia en les tarifes des de l’any 2012. Aquesta pujada s’ha fixat aplicant un percentatge de l’increment de l’IPC dels últims anys.

La consellera de Mobilitat, Verónica Castelló, ha recordat que l’actual servei de transport públic ve d’una contracta que va finalitzar en 2013 i que es va prorrogar fins a 2018 amb el compromís de l’empresa de mantenir les tarifes. Posteriorment, es va tornar a prorrogar la contracta altres dos anys més i des de llavors fins al dia d’avui el servei es presta en precari, la qual cosa es tradueix en què el Consell paga anualment un preu per quilometratge que es pacta anualment.

En aquesta ocasió, per a l’any 2024 s’ha acordat amb l’empresa una pujada de les tarifes i mantenir el mateix preu per quilometratge que es pagava en 2023. Cal recordar que l’any passat el transport públic va costar a les arques públiques al voltant de 700.000 euros, import que hauria estat superior d’haver mantingut la gratuïtat del servei per a tots els usuaris (en l’actualitat és gratuït per a residents, treballadors amb targeta de transport, discapacitats i menors d’edat).

Compartir