El Consell Insular de Formentera presenta amb PIMEF i Cambra de Comerç les campanyes i activitats per les festes nadalenques

El conseller de Promoció Econòmica, José Manuel Alcaraz, ha presentat al costat de representants de PIMEF i de la Cambra de Comerç les campanyes que es duran a terme en matèria comercial aquest Nadal, a més de presentar el Mercat de Nadal i el Mininadal.

Alcaraz ha destacat la feina realitzada conjuntament amb les patronals per preparar totes les activitats de les festes nadalenques i, encara que s’han mantingut moltes coses d’anys anteriors, unes altres s’han millorat, com les casetes del Mercat de Nadal. Uns canvis que s’han centrat bàsicament en les bases per optar a una d’aquestes casetes, que s’han consensuat amb PIMEF i Cambra de Comerç, especialment les relacionades amb la restauració.

Entre altres coses, s’exigeix als restauradors que optin a aquestes casetes al fet que usin producte local. “També se’ls exigirà una bona relació qualitat-preu, amb el que obtindran un punt més per a l’any que ve”, ha explicat el conseller. Així mateix, prevalen els bars i restaurants que obrin més de sis mesos a l’any. “Pretenem que la gent consumeixi a Formentera i que no s’hagi d’anar de l’illa per Nadal, que tenguin una excusa per a quedar-se”, ha manifestat Alcaraz.

Les casetes nadalenques obriran de l’1 de desembre al 4 de gener. L’horari de les de comerços serà de 10.30 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores. Les de restauració, per part seva, obriran de dilluns a dijous de 12.30 a 16 hores i de 18 a 22 hores. De divendres a diumenge i vespres de festius l’horari serà de 12.30 a 16 hores i de 18 a mitjanit.

Quant al Mininadal, romandrà obert de l’1 de desembre al 4 de gener. De l’1 al 23 de desembre l’horari serà de dilluns a divendres de 17.30 hores a 19.30 hores i els dissabtes d’11 a 13 hores. Els diumenges i els festius romandrà tancat. Del 27 de desembre al 4 de gener de dilluns a divendres l’horari serà d’11 a 13 hores i de 17,30 a 19.30 hores. Els dissabtes obrirà d’11 a 13 amb jocs i tallers amb jocs i tallers.

El primer d’aquests tallers serà dissabte, 2 de desembre, amb el nom ‘Fent l’Animal’ i de la mà de Fran Lucas Simón. El 9 de desembre, també dissabte, Brenda Novak serà l’encarregada del taller de màscares ‘Jugant amb els animals’, tots dos a les 11 hores.

El divendres, 15 de desembre, el taller serà ‘Un nadal reciclat’ amb Fran Lucas Simón. El divendres, 22 de desembre el taller serà de jocs amb Jugueroix. Tots dos tallers seran a les 17.30 hores. El dissabte, 16 de desembre, la Panera Vermella serà l’encarregada del taller de batucada dirigit a nens a partir dels 6 anys i el dissabte següent, 23 de desembre, la caseta del mininadal acollirà l’espectacle ‘Una carretada de contes’ amb La Guilla Teatre a les 12 hores.

El divendres, 29 de desembre, hi haurà un taller de reciclatge amb Daniela Carestia a les 11 hores mentre que el dissabte, 30 de desembre, serà el moment del taller ‘Pintar en Gran’ a càrrec de Fran Lucas Simón, que també serà l’encarregat del taller ‘Recicla, Pinta i Juga’ del 4 de gener a les 17,30 hores.

La gerent de PIMEF, Lidia Álvarez, ha anunciat que posaran en marxa dues campanyes per Nadal, les dues relacionades amb la targeta Compra a Casa. La primera d’elles serà la del blackfriday, per la qual totes les compres que es realitzin el divendres en els establiments adherits al programa per un import mínim de 15 euros entraran en el sorteig d’una targeta regalo de 50 euros per a gastar en els comerços de Formentera.

D’altra banda, Álvarez ha explicat que el pròxim 1 de desembre dona principi la campanya de Nadal, per la qual totes les compres que es realitzin des de l’1 de desembre al 6 de gener en els establiments de Compra a Casa amb un import mínim de 20 euros entraran en el sorteig d’una targeta regalo de 500 euros.

“Actualment hi ha 3.386 targetes circulant i 32 comerços adherits”, ha explicat la gerent de PIMEF, que ha subratllat que el programa gaudeix de bona salut “perquè ara són les botigues les que volen adherir-se a ell”.

Lina Tur, representant de la Cambra de Comerç, ha explicat per la seva part que, al costat del Consell Insular de Formentera, han convocat una nova edició del concurs d’aparadorisme, que ja porta 17 edicions. “Cada vegada hi ha més comerços tancats en aquestes dates i s’ha hagut d’obrir el concurs a altres negocis”, ha subratllat, “però es mantenen els tres premis en diferents categories: a l’esperit nadalenc, a la creativitat i a l’originalitat”.

Aquests premis consten de 200 euros cadascun, a més d’una placa. La inscripció va començar el passat dia 20 i es mantindrà fins a l’11 de desembre. El dia 12 el jurat avaluarà els aparadors i el dia 13 es lliuraran els premis.

Compartir