Novembre va tancar amb 5.000 usuaris d’autobús a Formentera i es preveu que desembre es tanqui amb una xifra similar

Un total de 5.000 usuaris varen utilitzar el transport públic a Formentera el mes de novembre (1.505 més que en el mateix mes de l’any passat) i, segons les dades que de la Conselleria de Mobilitat del Consell Insular de Formentera, el mes de desembre tancarà amb una xifra similar.

Amb aquestes dades, l’any 2023 un total de 285.000 usuaris (101.000 més que l’any passat) hauran utilitzat el servei d’autobús a Formentera amb ajuda de les bonificacions aplicades al transport terrestre, del 100% a tots els usuaris fins al 31 d’agost i la gratuïtat aplicada exclusivament a residents a l’illa, usuaris recurrents, menors i persones amb discapacitat des d’aquesta data.

La consellera de Mobilitat, Verónica Castelló, ha assegurat que aquestes bonificacions es continuaran aplicant el mes de gener de 2024 “i encara que la intenció és prolongar-les durant tot l’any 2024, no podrem confirmar-lo fins que coneguem els pressupostos de l’Estat i sapiguem si hi haurà noves ajudes perquè el Consell pugui compensar aquestes bonificacions”.

Així mateix, Castelló ha anunciat que a partir del dia 8 de gener hi haurà nous horaris, pactats amb l’empresa concessionària del servei, pels quals s’ampliaran substancialment les freqüències existents en l’actualitat.

En principi, passarà a haver-hi una única línia d’autobús que recorrerà tota l’illa i les freqüències seran cada hora. Els dos primers autobusos del dia, el de les 7.15 i el de les 8.15 hores, faran el recorregut del port de la Savina as Pujols. Els de les 9.20 hores, 12.20 hores, 15.20 hores i 19.20 hores arribaran fins al far de la Mola. Els autobusos restants, fins a les 21.20 hores, arribarà fins al Pilar.

En sentit contrari, sortirà des del Pilar un autobús en direcció al port de la Savina cada hora des de les 7.20 hores. Els de les 10.15 hores, 13.15 hores, 16.15 hores i 20.15 hores sortiran des del Far de la Mola.

Amb aquests nous horaris d’autobús en els mesos d’hivern es compleix un dels compromisos de l’actual equip de Govern de potenciar i millorar el transport públic terrestre, alguna cosa que ha set possible gràcies a l’aprovació dels pressupostos insulars per a l’any 2024.

Compartir