Formentera rep a Fitur el premi a la certificació autèntica Starlight i planeja nous productes d’observació del cel nocturn

El conseller de Turisme de Formentera, Artal Mayans, va rebre ahir de mans de la presidenta de Starlight, Antonia Varela, el premi a la certificació autèntica Starlight a l’illa de Formentera.

Després del lliurament del premi, Mayans i Varela varen mantenir una reunió molt cordial en la qual varen plantejar futurs projectes en els quals treballar conjuntament “ja sigui en l’elaboració de productes destinats a explotar aquesta certificació, la formació de guies, la creació de productes conjunts amb ens privats ja sigui rutes mitjançant establiments de punts d’observació o del mateix observatori que tenim previst construir a Formentera en els pròxims anys”.

Així mateix, el conseller de Turisme ha indicat que tant el Consell com Starlight s’han plantejat com a data de referència el mes d’agost de 2026, quan es produirà un eclipsi solar que es podrà veure exclusivament en tot Espanya, especialment a les Balears. “Creim que és una molt bona manera de fomentar aquest tipus de turisme, que no és només el que porta venint a l’illa tota la vida, si no que és un producte diferent i d’aquesta manera diferenciar-nos i establir-lo com a element desestacionalitzador”, encara que li data en concret de l’eclipsi solar es produeix en plena temporada alta. “No podem decidir les dates dels astres”, ha puntualitzat Artal Mayans.

Cal recordar que Formentera el mes de maig passat va ser reconeguda com a destí certificat Starlight per la qualitat dels seus cels i la seva escassa contaminació lumínica.

Compartir