Formentera sol·licita a Booking.com eines per poder identificar els anunciants de pisos turístics il·legals i poder eliminar els anuncis

El conseller de Turisme de Formentera, Artal Mayans, ha plantejat en la reunió mantinguda aquest matí entre representants de les Balears i el portal de reserves Booking.com la problemàtica amb la qual es troba l’autoritat per combatre l’oferta il·legal d’apartaments turístics en aquesta mena de plataformes.

Mayans ha indicat que, una vegada que apareixen aquestes ofertes il·legals en les plataformes i són detectades, “no hi ha capacitat d’accés a la informació ni a les dades del publicitant, cosa que s’ha posat en coneixement de Booking”.

“Hem parlat que s’ha d’exigir per norma, sobretot en territoris regulats com Balears, que per a publicitar-se en aquestes plataformes de lloguer turístic els anunciants aportin les matrícules de cadascuna de les places”, ha explicat el conseller de Turisme de Formentera. En aquest sentit, ha recordat que cada habitatge que es legalitza en el territori balear per al seu ús turístic té assignat un número de plaça “que és únic i no es pot repetir”. “En el moment en què es detecti en la plataforma que aquest número està repetit, hauria de saltar una alarma”, ha manifestat.

En cas que es comprovi que es tracta d’un error corregible es podria enviar una instància perquè la deficiència sigui corregida, i en cas que no hi hagués possibilitat de resposta notificaríem nosaltres directament a Booking que la propietat s’està anunciant sense cap mena de permís i que sigui eliminada de manera automàtica del sistema”, ha subratllat el conseller.

“Les quatre illes estam molt alienades en aquest sentit i Booking està plenament d’acord a col·laborar per fer del turisme una cosa més respectable i fiable”, ha conclòs.

Fruit d’aquestes aportacions de les diferents administracions el Govern de les Illes Balears i Booking.com posaran en marxa un projecte pilot de col·laboració per lluitar contra l’oferta de lloguer turístic il·legal a la comunitat.

D’aquesta manera, el Govern, a través de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, i Booking.com s’avancen al reglament europeu que s’aprovarà en breu, que preveu, entre altres accions, l’obligatorietat d’habilitar a les webs de les plataformes un portal o clau d’accés per a les administracions competents.

Compartir