Consell Insular de Formentera i sindicats acorden millores per als bombers de l’illa

La taula general de negociació mixta de funcionaris i laborals del Consell Insular de Formentera, formada per l’equip de govern i els sindicats UGT i Comissions Obreres, ha acordat una nova proposta d’horari per als bombers de l’illa.

L’acord aconseguit indica que, de cara als pressupostos de 2025, s’incrementi la plantilla en dos bombers i que la resta dels anys s’incrementi, com a mínim, en un bomber més. Tot això supeditat també a un informe que ha de realitzar la Direcció General d’Emergències del Govern balear per establir la capacitat de càrrega de treball que té el cos de Bombers a Formentera.

La proposta suposa també una millora en les condicions laborals perquè els bombers treballin dos dies i en descansin quatre. A diferència del quadrant actual, aquest garanteix un període de descans entre els dos dies de treball. Fer-ho d’aquesta manera fa que es generi una bossa d’hores no treballades que es redistribueixen en els mesos de més risc i amb més càrrega de treball (de maig a setembre), i permet realitzar guàrdies presencials de 24 hores al parc de bombers. “D’aquesta manera es compleix amb el còmput d’hores global que han de fer tots els treballadors”, ha explicat José Ramón Mateos, delegat sindical d’UGT en el Consell Insular de Formentera.

Aquest increment de la dotació de bombers permetrà així mateix anar reduint de manera progressiva les guàrdies localitzades, que és una de les principals queixes que tenien els bombers, i anar aproximant-se cada vegada més a la proposta que facin una jornada de treball i quatre de descans, que és la manera de funcionar d’altres dotacions de bombers, com la d’Eivissa.

“La dinàmica d’anar creixent a poc a poc és possible, factible i realitzable”, ha assenyalat Mateos, que ha recordat així mateix que en aquests moments hi ha en el procés d’estabilització tres places de bombers, que és la plantilla que hi havia l’any 2016, mentre que en l’actualitat hi ha 16 bombers.

El conseller de Seguretat Ciutadana, Óscar Portas, s’ha felicitat per l’acord aconseguit avui ja que “és un pas endavant en les millores laborals del cos de bombers, així com del servei que presten. Aconseguir un millor descans de la plantilla i introduir les guàrdies presencials de 24 hores durant els mesos d’estiu beneficia tant al cos de bombers com a la població”. Portas ha indicat també que el Consell Insular oferirà cursos de comandament per a introduir un caporal més.

Compartir