El Consell Insular desmenteix les mentides abocades pel PSOE de Formentera sobre els punts de recàrrega de vehicles elèctrics

El Consell Insular de Formentera ha desmentit la informació falsa difosa ahir pel Partit Socialista de Formentera en la qual assegurava que l’illa només disposava de dos punts de càrrega elèctrica per a vehicles de la xarxa Melib operatius.

La consellera de Mobilitat, Verónica Castelló, ha assegurat que “sí que funcionen els punts de recàrrega de vehicles elèctric de l’illa”, encara que no estan inclosos encara en l’aplicació de la xarxa Melib “perquè a dia d’avui no s’ha signat el conveni i no està actualitzada la xarxa de punts”.

“L’Anterior govern de Gxf-PSOE es va equivocar en la tramitació del conveni de la Melib”, ha explicat la consellera, “i ara mateix l’àrea de Mobilitat està a punt de tancar un nou conveni, només manca determinar qui s’encarrega del manteniment dels punts de recàrrega, després de diversos contactes mantinguts amb l’IBE”. Verónica Castelló ha anunciat també que en les pròximes setmanes “s’haurà enviat el conveni a l’IBE per a concretar després la signatura d’aquest”.

Quant al Formentera.eco, “els socialistes ja saben que abans de portar a ple l’acord de regulació per a enguany cal convocar el Consell d’Entitats. Seguirem tots els passos que són necessaris per aprovar el sostre de vehicles i la taxa per a la regulació de l’estiu 2024”, ha continuat la consellera, “per la qual cosa estam concretant les sessions per a inicis de febrer”. No obstant això “abans cal constituir el Consell d’Entitats i s’estan duent a terme els tràmits necessaris per a tot això”.

Així mateix, ha assenyalat que avui mateix ha tengut la reunió que anualment fan els consellers de Mobilitat amb empresaris del sector de lloguer de vehicles representats per la PIMEF i AEVAB “per donar-los a conèixer les propostes que després es compartiran també amb les associacions que acudeixin al Consell d’Entitats”.

A més, l’àrea de Mobilitat també està treballant en les bases del pla d’actuació en matèria de viatgers per als anys 2024 i 2025, les convocatòries dels exàmens de permís de conductor local i les regulacions de restricció d’accés a espais naturals com el far de Cap de Barbaria, caló des Mort i el carrer de Punta Prima, “com s’havia estat fent en els anteriors anys”, a part de la pròrroga de la concessió de transport públic, “així que el mes de febrer serà el de la mobilitat”, ha sentenciat Castelló.

Compartir