El Consell fa balanç amb els veïns de la Mola del compliment dels compromisos pactats fa cinc mesos

El Conseller Insular de Promoció Econòmica i Administració Pública i responsable de l’àrea geogràfica de la Mola, José Manuel Alcaraz, va enumerar ahir en una reunió amb els veïns de la zona el compliment que s’havia dut a terme de les peticions realitzades en l’última trobada mantinguda fa cinc mesos. A l’acte també varen assistir la consellera de Mobilitat i Gestió Ambiental, Verónica Castelló, al costat del seu nou director insular en aquestes àrees, Giuseppe Vulpis, el conseller de Territori i Infraestructures, Javier Serra, i la consellera de Benestar Social, Cristina Costa.

Entre altres coses, Alcaraz va destacar les millores aconseguides en les freqüències del transport públic, una reclamació històrica dels veïns, la posada en marxa del menjador escolar de la Mola “en temps rècord” amb la col·laboració del Govern balear, “que estem gestionant nosaltres directament i que dona servei a alumnes no sols de la Mola des de l’inici del present curs acadèmics”, ha recordat el conseller.

Un altre dels compromisos adoptats en aquesta primera reunió que el Consell Insular de Formentera ja ha posat en marxa la majoria dels carregadors per a vehicles elèctrics que no funcionaven des de la passada legislatura, que ja s’havien arreglat les llums de les pistes de l’escola perquè els nens puguin anar a jugar a les tardes”.

El vicepresident tercer del Consell Insular també va donar compte de les millores dutes a terme en l’estacionament del carrer Ángela Ferrer, de l’arranjament del camí de s’Estufador, de les subvencions que té el Consell per a la rehabilitació de Ca ses Ferreres per a crear l’observatori astronòmic i un centre per a fer cursos d’agricultura per a recuperar arbres fruiters singulars de l’illa de Formentera.

Un altre aspecte rellevant durant la reunió mantinguda ahir amb els veïns de La Mola va ser la problemàtica de la processionària del pi. “L’anterior Govern va deixar Formentera sense la fumigació aèria i enguany l’Executiu autonòmic ha aprovat en els pressupostos una partida de 400.000 euros enguany i altres 400.000 el que ve per a aquests treballs aeris, encara que hauran de ser ja després de l’estiu”. Alcaraz ha destacat que, amb aquesta plaga, “la situació s’ha anat de les mans perquè abans en La Mola no hi havia processionari i en aquests moments ja ha arribat”.

En la reunió de fa cinc mesos amb els veïns també es va aconseguir un compromís que al llarg d’enguany hi hauria una millora en el servei de neteja perquè va haver-hi moltes queixes de com s’estava fent els anys anteriors, “una millora que aquest mateix any aniran veient els veïns”.

Un dels compromisos que es va adoptar en la reunió veïnal d’ahir fou la millora de camins rurals, la neteja de les cunetes i l’arranjament de la rampa per a embarcacions des copinar que molta gent de la Mola la utilitza.

Compartir